Ethem Sarısülük anmasına polis müdahalesi

Ethem Sarısülük anmasına polis müdahalesi
Salgını gerekçe gösteren polis, eyleme gelen yaklaşık 20 kişiyi gözaltına aldı.

Ankara’daki demokratik kitle örgütlerinin Gezi eylemi sırasında polisin kurşunuyla öldürülen Ethem Sarısülük için yapmak istedikleri anmaya müdahale eden polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Ankara’da bulunan demokratik kitle örgütlerinin Gezi eylemleri sırasında polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük için yapmak istediği anmaya polis müdahale etti. Salgını gerekçe gösteren polis, eyleme gelen yaklaşık 20 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar içerisinde Alınteri Ankara temsilcisi Zarife Çamalan, İnşaat-İş Ankara temsilcisi Murat Çoban da bulunuyor. Polis insanları darp ederek ve yerlerde sürükleyerek gözaltına aldı.

Ancak polis saldırısına rağmen anma yapıldı. Ethem Sarısülük’ün avukatı Kazım Bayraktar anma sırasında yaptığı konuşmada "Polis bu cesaretini iki şeyden alıyor. Bir siyasi iktidarlar, ikincisi yargı organları hakimler ve savcılar. Bunlardan aldığı cesaret ve cüretle yüreksiz bir şekilde insanlara saldırmaya devam ediyor. Elbet bunun bir karşılığı vardır. Bunun karşılığının ne olacağını şu anda Amerika halkı bize gösteriyor" dedi.

HDP milletvekilleri Ali Kenanoğlu ve Tülay Hatimoğulları ile Ethem’in yoldaşları adına yapılan konuşmaların ardından anma sona erdi.

Öne Çıkanlar