Fahrettin Altun, Talat Atilla'yı yalanladı: Açıklaması gerçeği yansıtmıyor

Fahrettin Altun, Talat Atilla'yı yalanladı: Açıklaması gerçeği yansıtmıyor
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Erdoğan ve Muharrem İnce'nin CHP genel başkanlığı için görüştüğü iddiasının kaynağı olarak gösterilen gazeteci Talat Atilla'ya cevap verdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın CHP’li Muharrem İnce’yle görüştüğü ve CHP Genel Başkanlığı için destek teklif ettiği iddiasını yalanladı.
 
İddianın kaynağı olarak gösterilen gazeteci Talat Atilla’nın ilgili açıklamasındaki detayları yazılı açıklama ile yalanlayan Altun, "Sayın Cumhurbaşkanımızla ilgili geçtiğimiz günlerde ortaya atılan mesnetsiz iddianın haber kaynağı olarak gösterilen şahıs tarafından yapılan son açıklama hiçbir surette gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

'BÖYLE BİR PLAKA DAHİ YOK'

İnce’nin "Saray'a giderken bindiği" iddia edilen araçların plakalarına dair Saray'da herhangi bir kayıt olmadığını belirten Altun, "Dahası Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanlığımız kayıtlarına göre bu plakalar mevcut dahi değildir. Türkiye kamuoyunu böylesi bir gündemle manipüle etmeye, algı operasyonlarıyla demokratik siyasetimize gölge düşürmeye çalışanları milletimizin vicdanına havale ediyoruz." dedi.

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saray'da bir CHP’li ile görüştüğünü ve "Türkiye’nin güvenliği için senin CHP Genel Başkanı olman gerekir. Ben de yardımcı olurum" dediğini öne sürdü.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da iddiayı doğrulayarak "Saray’a gidenleri biliyorum. İsim vermek istemiyorum" dedi.


Rahmi Turan dün gece söz konusu kişinin Muharrem İnce olduğunu ileri sürdü ve kaynağının gazeteci Talat Atilla olduğunu açıkladı.
Talat Atilla da görüşme iddiasını Kemal Kılıçdaroğlu’na doğrulattıktan sonra Rahmi Turan ilettiğini ifade etti. 

İddiaları yalanlayan ve "kumpas" olarak niteleyen Muharrem İnce ise yarın, Yalova’daki evinde basın toplantısı düzenleyecek. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar