Fatih Tezcan'a 'indirimsiz' ve 'ertelemesiz' hapis cezası

Fatih Tezcan'a 'indirimsiz' ve 'ertelemesiz' hapis cezası
Mahkeme, sabıkalı geçmişi, tekrar suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşmaması ve suça yatkın kişiliği gerekçesiyle Tezcan’ın cezasını ertelemedi.

Fatih Tezcan hakkında, 14 Temmuz 2016 tarihinde yaptığı bir sosyal medya paylaşımındaki "(Araplar bizi sattı) diyen kardeşim, hadi onlar bir kez İngiliz’e uydu, sen aynı İngiliz’e hilafeti satan Yahudi’ye ‘Ulu Önderim’ diyorsun ya" sözleri nedeniyle soruşturma başlatılmıştı.

Mahkemede, gazeteci ve yazar olduğunu söyleyerek kendisini savunan Tezcan, paylaşımları yaptığını kabul etmiş, fakat kendisinden şikayetçi olanların algı yaratmaya çalıştığını iddia etmişti.

'ATATÜRK'ÜN HATIRASINA ALANEN HAKARET'

Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi, "Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret ettiği paylaşımın, ifade özgürlüğünün ve eleştiri hakkının ötesinde açıkça suç teşkil ettiğini ve ‘hakaret’ suçunun maddi ve manevi unsurlarının oluştuğunu" belirterek Tezcan'ı 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

İNDİRİMSİZ VE ERTELEMESİZ CEZA 

Mahkeme ayrıca, Tezcan’ın sabıkalı geçmişi, suçtan önceki ve sonraki davranışları ve tekrar suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşmaması ve suça yatkın kişiliği nedeniyle cezasında indirim uygulanmadığını belirterek, hükmün açıklanmasını geri bırakmadı.

İstinaf mahkemesinin onamasıyla kesinleşen cezanın 3 yılın altında olması nedeniyle Fatih Tezcan’ın cezaevine girmesi beklenmiyor. (ANKA)

Öne Çıkanlar