Fehmi Koru: AKP’de çözülme başladı, Gelecek ve DEVA bu oylara talip

Fehmi Koru: AKP’de çözülme başladı, Gelecek ve DEVA bu oylara talip
"AK Parti tabanında büyük çözülme var" diyen Fehmi Koru, Gelecek ve DEVA'nın bu kitleye dönük çalışma içerisinde girdiğine dikkat çekti.

Bilgehan Uçak’ın Gündemin Gerçekleri’ndeki konuğu gazeteci Fehmi Koru Türkiye’nin öne çıkan siyasi meseleleri değerlendirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kar yağdığı gün "Balıkçı Kahraman’da" İngiliz Büyükelçisini ağırlamasını son derece doğal bulduğunu söyleyen Fehmi Koru, yapılan eleştirilerin de İmamoğlu’nun potansiyel Cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıkmak için olduğunu söyledi. 

CHP’nin ve Millet İttifakı’nın çok akılcı bir strateji izleyerek adayı açıklamadığını ifade eden Koru, Kılıçdaroğlu’nun baskıları kendi üstüne çıkarak esas adayı yıpratmamak için kendini öne attığını düşündüğünü söyledi. 

ADAY KARŞI TARAFTAN DA OY ALMALI

Millet İttifakı’nın adayının kim olacağına dair daha önce "Abdullah Gül benzeri biri olmalı" diyen Koru, hâlâ aynı görüşte olduğunu söyledi. "Karşı taraftan oy alamayan bir aday seçimi kazanamaz," derken seçilecek kişinin yetkilerini devredeceğini ve belki iki sene sonra koltuğu boşaltacağını, bütün bu ihtimallerin çok belirgin şekilde baştan hesaplanması gerektiğini belirtti.

Milleti İttifakı içindeki "mekik diplomasisinde" Ahmet Davutoğlu’nun, Abdullah Gül’ü ziyaret etmesini değerlendiren Koru, hem Davutoğlu’nu hem de Ali Babacan’ı siyasete Abdullah Gül’ün soktuğunu, hem bu yüzden hçok deneyimli bir isim olan Gül’ün düzenli ziyaret edilmesini tabii bulduğunu ifade etti. 

GÜL’ÜN GÖRÜŞERİ MİLLET İTTİFAKI İÇİN ÖNEMLİ

Gül’ün görüşlerinin Millet İttifakı için önemli olduğunu belirten Koru, Gül veya benzeri bir ismin adaylığı durumunda anketlerde Muharrem İnce’nin öne çıkabileceğine ve seçimin ikinci tura kalabileceğini ilişkin soruya ise "eğer karşı taraftan daha büyük oy alınacaksa, gidenler çok önemli olmayabilir," diye cevap verdi.

Fehmi Koru, Osman Kavala’nın ve Selahattin Demirtaş’ın senelerdir tutuklu yargılanmasının haksız ve hukuksuz olduğunu söylerken HDP’li vekilin Çözüm Süreci günlerindeki bir fotoğrafından ötürü dokunulmazlığının kaldırılmasına da karşı olduğunu ifade etti. 
Avrupa Konseyi’nden çıkarılmanın Türkiye için çok olumsuz sonuçlara yol açacağını söyleyen Fehmi Koru, AB kriterlerinin uygulanmasının önemi vurguladı

SİYASET HUKUK KARŞISINDA GÜÇLENİYOR

İktidardaki bakanların değişimine de değinen Fehmi Koru, Abdülhamit Gül’ün söylem düzeyinde kalsa da her şeye rağmen "iktidarın olumlu yüzü" olarak görüldüğünü, bu değişimin siyasetin hukuk karşısındaki konumunu daha da güçlendirdiğini söyledi.

"AKP tabanında büyük bir çözülme var. AKP’nin bir dönem yüzde 50’yi aşan oyu, şimdilerde 40’larda ama 30’lara doğru gidiyor," diyen Fehmi Koru şöyle devam etti: "Dolayısıyla, çözülenleri nereye gittiğine baktığımızda bir bölümünün şu an mevcut olan partilere gittiğini görüyoruz. Ama bir bölümü de Kararsız olarak durmakta. Bunlar da AKP seçmeni. ‘Endişeli muhafazakarlar’ onları tanımlamak için kullanılan bir sıfat, sayıları da hiç az değil. AKP’den ayrılıp kendi partilerini kuranlar şimdi onlara dönük çok ciddi bir çalışma içersindeler. Yakın zamana kadar farklı bir tavır içindeydiler. Kendileriyle pek buluşmayacak kesimlere kendilerini daha sempatik göstermeye çalışıyorlardı. Esas hedef kitle olması gereken ‘endişeli muhafazakarları’ ihmal ediyor gibiydiler. Ama şimdi anlaşılıyor ki, onlar da bu tavırlarını yenilediler."

Programın tamamı:

 

Öne Çıkanlar