Fehmi Koru: Moral bozukluğu yalnızca futbolda değil medyada da hissediliyor

Fehmi Koru: Moral bozukluğu yalnızca futbolda değil medyada da hissediliyor
“Görevleri ‘iktidarın her yaptığını desteklemek’ olan medya mensupları, bu tanıma aykırı tavır sergilemeye başladıklarında, ‘zil çaldı’ diyebiliyoruz."

Fehmi Koru, bugün köşesinde iktidar medyasındaki çözülmeyi yazdı. Yazısına Hollanda-Türkiye milli maçı ve yaşanan hezimetle başlayan Koru, "Herkesin morali bozuldu. Çok sayıda kişi maçı izlemekten vazgeçti. Ama moral bozukluğu iktidar yanlısı medyada da fazlalaştı" dedi.

Koru, şöyle yazdı: "Görevleri ‘iktidarın her yaptığını doğru kabul edip yazı ve yorumlarla onları desteklemek’ olarak tanımlanmış medya mensupları, bu tanıma aykırı tavır sergilemeye başladıklarında, ‘zil çaldı’ diyebiliyoruz.

Şu satırlar bugün en iktidar yanlısı medya grubunun gazetesindeki en muteber sayılan bir kalemin köşesinde karşıma çıktı: ‘Ben de AK Parti medyası gibi CHP’yi her gün yerin dibine batırmasını, amaçsızca dümdüz yermesini bilirim ama bunun faydası yok…’ "

İktidar medyası çözülüyor tespitinde bulunan Koru, bu yaklaşımını şöyle temellendiriyor: "Araya mesafe koymaya çalışarak kendilerini o tablo içerisinde görünmekten kurtarmaya çalışanlar çıkmaya başlaması bu sebeple sürpriz değil.

İktidar cephesi için sürpriz olabilir ama…

O kervana şimdilik -benim takip edebildiğim gazetelerde- bu kişi katıldı.

Arkası gelecektir."

Fehmi Koru’nun yazısının tamamı linkte.

 

 

 

 

 

Öne Çıkanlar