Ferhat Tunç yurt dışından Türkiye’deki mücadeleye selam gönderdi

Ferhat Tunç yurt dışından Türkiye’deki mücadeleye selam gönderdi
Sanatının 40. yılında bir dizi konser çalışması yapan Ferhat Tunç, ilk konserini verdi. Sanatçı ölüm orucundaki  Grup Yorum üyelerine, Yılmaz Çelik ve Şenol Akdağ’a selam gönderdi.

Hakkında açılan dava nedeniyle yurt dışında yaşama kararı alan ve bir süredir Almanya’da yaşayan Ferhat Tunç, sanatının 40. yılı dolayısıyla ’40. Yıl Konserleri’ düzenliyor. Tunç ilk konserini Duisburg’da gerçekleştirdi. Konsere gelenler, Tunç'un eski ve yeni eserleri dinledi. Ayrıca hayatından kesitler içeren 'Tarih Bize İyi Davranmadı' belgeseli izlendi.

Konseri Avrupa’da yaşayan birçok eski HDP’li milletvekili ile Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Eşit Başkanı (AABK) Başkanı Hüseyin Mat da izledi.

Tunç, Ölüm orucunda olan Grup Yorum üyelerini selamlayarak destek mesajı verdi. Tunç, "Siz Erdoğan’ın Nazım Hikmet ve  Sabahattin Ali için yaptığı güzellemelere bakmayın. Muhalif sanatçılar için ülkeyi cehenneme dönüştürdü. Erdoğan’ın iktidarında sanatçılar hapiste, sürgünde, ölüm orucunda! Konserler yasak, şarkı sözleri yasak! Nefes almak yasak" dedi.

Grup Yorum’un kendiler içinde direndiğini ifade eden Tunç, "Ülke tarihinde bir ilk yaşanıyor ve sanatçılar yasaklara karşı bedenlerini ölüme yatırmış durumda" diyen Tunç, şunları ekledi: "Grup Yorum üyesi arkadaşlarımız faşizme karşı hepimiz için direniyor. Buradan onlara selam olsun, diyorum. Elazığ cezaevinde söyledikleri türkülerden dolayı tutuklu bulunan Yılmaz Çelik ve Şenol Akdağ arkadaşlarımıza da selam olsun" dedi.

‘CEZAEVİ HALKIMIZA HAKSIZLIK OLUR’

Tunç konserde kendisine yönelik baskıları, "Son iki yılda hakkımda açılan davaların sayısı, akıl almaz bir şekilde arttı. Doğrusu mahkemelerde savunma üstüne savunma yapmaktan yorulmuştum. Evimin kapısında zorla ifadeye götüren polisleri görmek, artık bir işkence halini almıştı. Cezaevine girmekten yana en küçük bir tereddüt ve korkum olmadı hiçbir zaman. Hakkımda açılan davaların sonuçlanmasıyla birlikte yıllarca hapiste kalmak, kendime ve en önemlisi de sesimin karşılık bulduğu milyonlara, yani siz değerli halkımıza haksızlık olur, diye düşündüm" şeklinde anlattı. 

‘SÜRGÜNDE DE OLSA KONSERLERİNİ CESARETLE SÜRDÜRÜYOR’

HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli ise Tunç'a gönderdiği mesajla sanatçının 40. yılını kutladı.
Buldan, "Sevgili Ferhat Tunç, biliyoruz, zor koşullarda da olsa sürgünde de olsa, konserlerinizi, mücadelenizi büyük bir kararlılıkla ve cesaretle sürdürüyorsunuz" şeklinde başladığı mesajında, "40 yıldır amansız sürdürdüğünüz bu mücadelenizden ve onurlu sanatçı duruşunuzdan dolayı Sizi bir kez daha kutluyor ve başarılar diliyorum" dedi.

Temelli ise, "40 yıllık sanat hayatı boyunca ezilenlerin, işçinin, emekçinin, toplumsal muhalefetin sesi olan Ferhat Tunç bedelini ne yazık ki yargılanarak, sürgünde yaşayarak ödemek zorunda bırakıldı. Tıpkı binlerce mücadele arkadaşımız, yoldaşımız gibi. Ancak sürgünde, zindanlarda olan yoldaşlarımız bilmeliler ki, birlikte verdiğimiz mücadeleyle bu zor zamanları aşacağız" ifadelerinde bulundu.

(HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar