Fettah Tamince hakkında 'kasten öldürme'den suç duyurusu

Fettah Tamince hakkında 'kasten öldürme'den suç duyurusu
Ağabeyinin Tamince'nin sahibi olduğu şirkette sağlık sigortası olmadan çalıştığını söyleyen Avukat Bışaroğlu, 'Hiçbir sağlık güvencesi yok, hiçbir şekilde iş güvenliği eğitimi yok' dedi.

Yağmur KAYA


ARTI GERÇEK- Avukat Abdullah Bışaroğlu, Fettah Tamince hakkında kasten öldürme suçundan suç duyurusunda bulundu. 

Ağabeyi Salih Bışaroğlu'nun Fettah Tamince, Tufan Aytekin Gültekin gibi isimlerin sahibi olduğu Ukrayna'nın Donetsk kentinde bulunan Sembol İnşaat'ta herhangi bir sağlık güvencesi olmadan çalışmak üzere gittiğini ve ağabeyinin asansör boşluğuna düşerek beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdiğini belirten Avukat Bışaroğlu, "Türkiye ile Ukrayna arasında bir mütekabiliyet anlaşma yok. Ağabeyimin Ukrayna'da da sigorta kaydı yok. Çünkü Ukrayna'da da olsa bir işçi sigortalıysa ve kaza geçiriyorsa ülkenin sosyal güvenlik kurumları gerekli yardımları yahut ödemeleri yapıyor. O süreçte Türk Büyükelçiliği'nden aldığımız bilgide iki ülke arasında mütekabiliyet anlaşması olmadığı yönünde idi" dedi. 

Olayın 12 Temmuz  2006 tarihinde yaşandığını ve ağabeyinin yaşamını yitirdiği sırada 10 yaşında olduğunu beliren Bışaroğlu, dikkat çeken önemli bir hususun ise işçilerin Ukrayna'ya Mas Mobilya adında bir şirket aracılığıyla görüldüğünü ancak Tamince'nin sahibi olduğu Sembol İnşaat'ta çalıştığını söyledi. 

Bışaroğlu, ölüm haberinin aileye iki hafta sonra verildiğini söyledi. Avukat Bışaroğlu, kaza sonrası Mas Mobilya şirketinin müdürü Murat Dursun'un ifade verdiğini söyledi. Bışaroğlu, "Tufan Aytekin Gültekin'e ulaşamadım. Yaptığım suç duyurusunda hem Mas Mobilya'nın o dönem ki müdürü olarak bilinen Murat Dursun ve Sembol İnşaat yönetim kurulu üyesi olan Tufan Aytekin Gültekin ve Fettah Tamince hakkında kasten öldürme suçundan suç duyurusunda bulundum" dedi. 

Bışaroğlu, olayda önem arz eden durumdan birinin ise işçilerin Türkiye'den yasal yollarlarla götürüldüğü ancak işçilerin çalıştığı ülkede işçi kaydının bulunmadığını söyledi. Bışaroğlu, "Hiçbir şekilde işçi kaydı yok. Tamamen bireysel gidiyorlar. Çünkü işçilerin biletini şirket alıyor, pasaportları şirket çıkarıyor. Yaşamını yitiren ağabeyim Ukrayna'da inşaatta çalışmaya gidiyor. Hiçbir sağlık güvencesi yok, hiçbir şekilde iş güvenliği eğitimi yok. Bunlar özellikle önem arz eden hususlar" diye konuştu.

Öne Çıkanlar