'Filistin'in kanı şirketlerinizin elinde'

'Filistin'in kanı şirketlerinizin elinde'
Öğrenci İnisiyatifi, Zorlu Holding'i protesto etti.

Doğu Kudüs'teki evden zorla çıkarma girişimleri ile Mescid-i Aksa'da yaşanan olayların devamında Gazze Şeridi'ne taşınan gerilimde en kanlı günlerden biri yaşandı. Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, "topyekün bir savaşa" doğru ilerlendiği uyarısının gölgesinde bugün olağanüstü toplanmaya hazırlanırken bölgede son yılların en şiddetli karşılıklı saldırılarında ölenlerin sayısı da artıyor. 

Dün gece yaşanan çatışmalarda da Gazze Şeridi'nden İsrail'e düzenlenen roket saldırılarında isabet alan Trans-İsrail petrol boru hattına (Eilat-Ashkelon petrol boru hattı) ait petrol tankında yangın çıktı. Petrol tankının ise Zorlu Holding'e ait olduğu ortaya çıktı. 

Öğrenci İnisiyatifi üyeleri İsrail şirketlerinin ortağı Zorlu Holding önünde "Filistin'in kanı şirketlerinizin elinde" pankartı açarak Filistin ile dayanışma eylemi gerçekleştirdi. Öğrenciler, Zorlu Holding'e kırmızı boya attı.

ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI

Gençlik örgütleri, Filistin halkına yönelik saldırılara karşı Ankara'dan ortak mücadele çağrısı yaptı.
 
Gençlik örgütleri, Filistin halkına yönelik saldırılara ilişkin açıklama yaptı. İsrail Büyükelçilik binası önünde yapılan açıklamada "Direnen Filistin kazanacak" pankartı açıldı. 
 
Öğrenci Kollektifi üyesi İrem Naz Çelik, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarından  şu ana kadar 9'u çocuk en az 20 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini belirterek, Filistinlilerin de 1948'den bu yana saldırılara karşı direnişlerinin sürdüğünü vurguladı. Çelik, "İsrail Devleti, Filistin halkına saldırırken; Türkiye de, bakanlık, parlamento düzeyinde açıklamalar yaparak saldırıların karşısında olduğunu söylüyor. On yıllardır  İsrail Devleti'nin mühendisleri Türkiye'nin savaş uçaklarını modernize ederken, iki devlet arasında milyonlarca dolarlık ticaret anlaşmaları tıkır tıkır işlerken; saldırıların karşısında olduklarını söylüyorlar. Biz neyin karşısında olduklarını çok iyi biliyoruz. Devlet devletin yanında, halkların karşısındadır" dedi. 

Öne Çıkanlar