Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'dan 10 milyon euro isteyen Veyis Ateş, Habertürk'ten istifa etti

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'dan 10 milyon euro isteyen Veyis Ateş, Habertürk'ten istifa etti
Ciner Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ, Veyis Ateş'in istifa ettiğini bildirdi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in ifşaatları arasında yer alan ve son olarak firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın davası için 10 milyon euro istediği belirtilen Veyis Ateş, Habertürk'teki görevinden istifa etti.

Habertürk TV Anahaber sunucusu Veyis Ateş, Ciner Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ’ı arayarak istifa ettiğini bildirdi. Ateş’in istifasının kabul edildiği öğrenildi. Sözcü’ye konuşan Kenan Tekdağ, "Biraz önce Veyis Ateş aradı. 'Daha fazla tartışmaların odağına girmemek ve yıpranmamak açısından savunma vermek yerine istifa etmeyi tercih ediyorum' dedi" ifadeleriyle istifayı doğruladı.

NE OLMUŞTU?

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Korkmaz'ın, "Size kirli bir gazeteciyi anlatacağım" diyerek kendisini aradığını söylemiş, Korkmaz'la olan konuşmasını anlatırken, "'Veyis Ateş isimli gazeteci beni 7 Ocak günü aradı' diye başladı. Gerisi utanç vericiydi. Tehdit, şantaj iddiaları.10 milyon euroluk talepler, bir ekip adına aracılıklar. Kriminal nitelikte suçlamalar. Akıl alır gibi değildi" ifadeleriyle aktarmıştı.

Altaylı'nın ardından Sevilay Yılman da Korkmaz'ın kendisine dinlettiği ses kaydında Veyis Ateş'in şunları söylediğini yazmıştı:

"Biliyorum canın çok acıyor. Her tarafı yakıp yıkmak istiyorsun. Çıkıp her yere konuşmak istiyorsun. Yaşadıklarını anlıyorum. Hak da veriyorum sana. Sen de eşine, ailene çoluğuna, çocuğuna kavuşmak istiyorsun… Hiçbir şey olmamış gibi ülkene dönmek istiyorsun… Ankara’dayım… Az önce senin görüşmeni yaptım. Şunu anladım ki seninle uğraşan bir klik ve lobi var ama bu arkadaşlarla işi tersine çevirmek mümkün…"    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar