Fitch'ten Türkiye'ye 'küçülme' uyarısı

Fitch'ten Türkiye'ye 'küçülme' uyarısı
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, bu yıl Türkiye ekonomisinin yüzde 1.9 küçüleceği yönündeki tahminini korudu, TL'de satış riskine dikkat çekti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’nin 2019 ekonomisine dair tahminini değiştirmedi ve "yüzde 1,9 küçülme" şeklinde açıkladı. 2020 için ise yüzde 3,5 büyüme öngörüldü.

Fitch’in araştırma birimi tarafından yayımlanan raporda, 2019’da Türkiye ekonomisinin yüzde 1.9 küçüleceği yönündeki tahmin korunurken, TL’de tekrar satış riskleri, enflasyonist baskılar ve dış finansman maliyetlerindeki artış nedeniyle aşağı yönlü riskler bulunduğuna dikkat çekildi.

Fitch'ten yapılan açıklamada, "Türkiye’nin yine kredi standartlarını sıkılaştırılarak istikrarsız dış borç pozisyonunun üstesinden geleceği yönündeki görüşümüz devam etmektedir" denildi.

Raporda ayrıca, TL’de tekrar satış riskleri, enflasyonist baskılar ve dış finansman maliyetlerindeki artış nedeniyle aşağı yönlü riskler bulunduğuna dikkat çekildi.

Fitch, kasım ayında yaptığı açıklamada önceden yüzde 3 olarak açıkladığı büyüme tahminini yüzde 1,9 küçülme şeklinde güncellemişti. O dönem yapılan açıklamada kur krizi, yüksek enflasyon ve dış finansman koşullarında yaşanan sıkıntılar, 2019’da resesyona sürükleyecek nedenler olarak sıralanmıştı. (HABER MERKEZİ)

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar