Floyd'u öldüren polis tutuklandı ancak 'üçüncü derece cinayet'le suçlanıyor

Floyd'u öldüren polis tutuklandı ancak 'üçüncü derece cinayet'le suçlanıyor
Minneapolis'te siyahi George Floyd öldürüldüğü sırada polis Derek Chauvin'in yanında bulunan diğer üç polis hakkında ise henüz bir soruşturma açılmış değil.

ABD'nin Minnesota eyaletindeki Minneapolis kentinde siyahi George Floyd'u gözaltına alırken ensesine basıp nefessiz bırakarak öldüren polis memuru Derek Chauvin hakkında tutuklama kararı çıktı. Ancak Chauvin, hakkında tutuklama kararı verilmiş olmasına rağmen "taksirle adam öldürmek" ve "üçüncü derece cinayet"le suçlanıyor. George Floyd öldürüldüğü anda polis Chauvin'in yanında bulunan diğer üç polis hakkında ise henüz bir soruşturma açılmış değil. 

ABD'de üç gündür süren protesto gösterilerinde polis Chauvin ile diğer üç polisin tutuklanması talep ediliyordu. Minneapolis'te şimdiye kadar devam eden gösterilerde çok sayıda işyeri ateşe verildi, ateşe verilen yerler arasında bir polis karakolu da bulunuyor.

Amerika'nın Sesi'nin aktardığına göre, Hennepin savcısı Mike Freeman, düzenlediği basın toplantısında, polis memurunun "üçüncü derece cinayet"le ve "taksirle adam öldürmek"le suçlandığını açıkladı. Savcı daha sonra başka suçlamaların da getirilebileceğini söyledi.

Floyd'un nefessiz bırakıldığı olay sırasında orada bulunan diğer üç polis memuruna yönelik suçlama getirilip getirilmeyeceği henüz bilinmiyor.

Beyaz polis memuru Derek Chauvin'in tutuklanarak "üçüncü derece cinayet" ve "taksirle adam öldürmek"ten suçlanması, Minneapolis'te perşembe gecesi karakolun ateşe verildiği ve protestoların şiddetlendiği olayların ardından geldi.

Perşembe gece geç saatlerde Minnesota eyaletinin en büyük kenti olan Minneapolis'te protestocuların bir polis karakolunu ateşe vermesi üzerine kentin belediye başkanı, polisin karakoldan çekilmesi talimatı verdi. Minnesota Valisi Tim Walz, George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinden sonraki iki gece üst üste yaşanan şiddet olaylarından sonra kentte asayişi sağlamak için görevlendirdiği Ulusal Muhafız birlikleriyse dünü gözlerden uzak geçirdi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar