Derbinin galibi Galatasaray: 2-1

Derbinin galibi Galatasaray: 2-1
Barcelona maçı öncesi Beşiktaş'ı konuk eden Galatasaray, Kerem'in 22 ve 32. dakikalardaki golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. Beşiktaş Rıdvan'la 85'te farkı bire indirdi.

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında Galatasaray, ezeli rakibi Beşiktaş’ı konuk etti. Sarı Kırmızılılar çok yüksek tempoyla başladıkları maçın ilk yarısını Kerem'in golleriyle 2-0 önde bitirdi.

Maçın 22. dakikasında Feghouli, Mohammed'i gördü, Mısırlı yıldız ceza alanına girerken topu rakibinden kurtarıp arka tarafta boştaki Kerem'e katardı. Genç yıldız da sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 

Kerem, 32. dakikada da sahneye çıktı. Mohammed, sağ kanatta Umut Meraş'tan kaptığı topu ortaladı, Kerem düzgün bir kafa vuruşuyla hem kendisinin hem de Galatasaraay'ın 2. golünü kaydetti. 

Maçın ilk yarısı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda, Siyah Beyazlılar Rıdvan ile farkı bire indirdi. Rıdvan 85'inci dakikada gol attı.

GALATASARAY 11. SIRADA

Sarı-kırmızılı ekip, 10. galibiyetini alıp, puanını 38'e çıkardı. Galatasaray, haftayı 11. sırada kapattı.

Bu sezon 8. mağlubiyetini alan Beşiktaş, bu sonuçla 45 puanda kaldı.

Beşiktaş’ın genç file bekçisi Ersin Destanoğlu, Galatasaray maçının 34’üncü dakikasında itirazdan gördüğü sarı kart nedeniyle, siyah-beyazlı takımın ligin 30’uncu haftasında Atakaş Hatayspor ile oynayacağı müsabakada cezalı duruma düştü.

MOHAMED GAZİANTEP FK MAÇINDA YOK

Galatasaray’ın santrforu Mostafa Mohamed, Beşiktaş maçının 68’inci dakikasında oyundan çıkarken gördüğü sarı kart nedeniyle, ligin 30’uncu haftasında sarı-kırmızılı takımın Gaziantep FK ile oynayacağı maçta cezalı duruma düştü.

ÇEBİ DEVRE ARASINDA GİTTİ

Galatasaray Başkanı Burak Elmas ile Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi derbiyi protokol tribününde yan yana izledi. Ancak Çebi ilk yarının sonunda stadı terk etti.

İlk 11'ler

Galatasaray: Pena, Omar, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Taylan, Berkan, Feghouli, Emre Kılınç, Kerem, Mostafa Mohamed

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Necip, Vida, Umut, Atiba, Can, Ghezzal, Teixeira, Kenan, Güven

Öne Çıkanlar