Galatasaray-Dinamo Kiev dostluk maçında bayraklar stada sokulmadı

Galatasaray-Dinamo Kiev dostluk maçında bayraklar stada sokulmadı
Dostluk maçında ülke bayraklarıyla içeri alınmayan Ukraynalılar 'Böyle dostluk mu olur?' diyerek tepki gösterdiler.

Rus işgalina karşı olarak Ukraynalılarla dayanışma ve dostluk için düzenlenen maçta Dinamo Kiev, Galatasaray'ı 3-1 mağlup etti. Bayraklarıyla birlikte içeri giremeyen Ukraynalıların bazıları stadı terk etti.

Medyascope'tan Fazıl Alp Akiş'in haberine göre, Ukrayna’daki savaşta zarar gören çocuklar yararına düzenlenen maçta Galatasaray ve Dinamo Kiev karşı karşıya geldi. "Barış için maç" sloganıyla sahaya çıkan ekipler arasındaki mücadelede Dinamo Kiev 3-1 galip geldi. Savaş sebebiyle Ukrayna’dan Türkiye’ye taşınan Ukraynalılar maça büyük ilgi gösterdi ve stada girerken dostluk mesajları verdiler ancak bayrakları Galatasaray tribünlerine alınmayan Ukraynalılar "hayal kırıklığı" yaşadıklarını belirtti.

Saat 17:00’de başlayan maç için binlerce kişi saatler öncesinden stada geldi. Bir dostluk maçına göre kalabalık denilebilecek atmosferde stada giren Türkiyeli ve Ukraynalı taraftarlar sıcak görüntüler verdi, dostluk ve dayanışma mesajları paylaştı. Konuştuğumuz birçok kişi hayatlarında ilk defa bir futbol maçına geldiğini, bu dostluk müsabakasını olumlu bulduklarını söyledi. Ukraynalı ve Türkiyeli aileler ve arkadaş gruplarının taşıdığı Ukrayna ve Galatasaray bayrakları renkli görüntüler oluşturdu. Ukrayna bayraklarının stada sokulmasının izin verilmediği güvenlik noktasında bu pozitif atmosfer büyük ölçüde zarar gördü.

Galatasaray tribünlerine Galatasaray bayrağı dışında bir bayrak alınmasına hiçbir zaman izin verilmediğini söyleyen güvenlik görevlileri bu uygulamanın maçın oynandığı sabah kulüp yetkilileri tarafından teyit edildiğini belirtti. Bazı Ukraynalı taraftarlar çözümü bayrakları şapkalarının altına veya çantalarının içlerine gizlemekte bulurken, bazı taraftarlar ise bu uygulamaya tepki göstererek stadı terk etti. Ukrayna’da yaşayan, biri Türk biri Ukraynalı bir çift ile hem stada girerken hem de güvenlikte yaşadıkları sıkıntıdan sonra konuştuk. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırdığının ertesi günü Türkiye’ye taşındıklarını söyleyen çift, stada girmeden aldığımız röportajda bu maçın oynanmasını ve Türkiye’nin Ukraynalılar ile gösterdiği dayanışmayı övdü. Aynı çifti, bayrakları tribünlere sokulmadığı için stadı terk ederken görüp konuştuğumuzda ise "hayal kırıklıklarını" dile getirdiler ve "Böyle dostluk mu olur?" dediler.

Öte yandan, tribünlerde yine de Ukrayna bayrakları görmek mümkündü ve Ukraynalıların alındığı tribünler Ukrayna bayrağının sarı ve mavi renklerine bürünmüştü. Ukraynalı taraftarların sayısı bini geçmemesine rağmen sık sık stadı kendi marşları ve tezahüratlarıyla doldurdular.

Öne Çıkanlar