Gar Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı

Gar Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı
HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, 10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nın demokrasiye yönelik bir darbe olduğunu söyledi.

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri, 10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nda yaşamını yitirenler için anma etkinliği düzenledi. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi’nde gerçekleştirilen anmaya HDP milletvekilleri ve yöneticiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda kamu emekçisi katıldı. Anmada konuşan HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, 10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nın demokrasiye yönelik bir darbe olduğunu söyledi. 
 
'IŞİD’İ SINIR KOMŞUSU YAPMA OPERASYONU’

Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik askeri harekata değinen Hatimoğulları, "Biz barış demeye devam edeceğiz. Biz ne olursa olsun hiçbir askeri operasyona razı gelmeyeceğiz. Kürtler, Araplar, Keldaniler, Süryaniler, Türkiye sınırına asla zarar vermedi. Bu operasyon IŞİD’i sınırda komşu yapmayı amaçlayan bir operasyon olduğunu söylersek, abartı olmaz" ifadelerini kullandı. 
 
Anma etkinliği, avukatların katliam davasının seyriyle ilgili yaptığı konuşmalar ardından, şiir dinletisiyle son buldu. (MA)

Öne Çıkanlar