Garibe Gezer'in hikayesi: Yıllar sonra bile adım zulme direndi olarak yazılacak

Garibe Gezer'in hikayesi: Yıllar sonra bile adım zulme direndi olarak yazılacak
HDP, sosyal medya hesabından yaşamını Kandıra Cezaevi’nde yaşamını yitiren Garibe Gezer'in hikayesini konu alan video yayınladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), cezaevlerinde artan hak ihlalleri, hasta tutukluların durumlarına ve cezaevlerindeki ölümlere dikkat çekmek için paylaştığı videoların üçüncüsü Garibe Gezer için oldu.

HDP Genel Merkezi sosyal medya hesabından Kandıra F Tipi Kapalı Kadın Cezaevi’nde uğradığı sistematik işkence sonucu yaşamını yitiren Garibe Gezer’e ait video "Ben Garibe Gezer. Onlar ne derse desin yıllar sonra bile adım ‘zulme direndi’ olarak yazılacak" yazısıyla paylaşıldı.

Videoda cezaevi ve mahkeme salonlarına ait görseller yer alırken videonun sonunda ise "Ses verin cezaevleri ölüm yerleri olmasın" denildi.

'BEN GARİBE GEZER, SİZE BOYUN EĞMEYEN'

Video içerisinde yapılan seslendirmede şu ifadelere yer verildi:

"Beni tanıyın. Dağlarına hasret, doğasına hasret, kültürüne hasretim ülkemin. Duvarları hissetmiyorum. Bu his diğer hisler gibi değil. Duvarlar kalkmış, kapı gibi açılmış sanki. Dünyadaki her şeyi evreni görüyorum, dünyadaki harikaları hissediyorum. Eskiden o kadar şey hissetmiyordum. Şimdi hem görüyor hem hissedebiliyorum. Karanlıklar içinde yalnız bırakıldım, beni arkadaşlarımdan ayırarak, teslim alacaklarını sandılar. Oysa ben eril zihniyete karşı hiçbir zaman mücadelemden taviz vermedim. Onların bütün zulümlerine karşı dağ gibi dimdik ve heybetli durdum.

İnsanlık onurunu ayaklar altına almalarına karşı her gün usanmadan, uslanmadan haykırdım. Ben Garibe Gezer, size boyun eğmeyen, size boyun eğmeyecek olan. Bu korku yüzünden sadece beni izleyecekler kapı aralığından. İşte bu hakikat, bu korku onları çıldırtacak. Ama onlar ne derse desin, yıllar sonra bile adım zulme direndi olarak yazılacak.

'İŞKENCELERE KARŞI DİK DURDUM'

Ben Garibe Gezer 2016 yılında gizli tanık ifadeleriyle gözaltına alındım ve tutuklandım. Kısa sürede birçok cezaevine sürgün edildim, sistematik işkenceye uğradım. Kandıra Cezaevi’nde katledilinceye kadar uğradığım işkencelere karşı dik durdum, sesimi duyurmaya çalıştım ama hiçbir zaman örgütlü duruşumdan asla taviz vermedim."

Öne Çıkanlar