Gözaltındaki 3 gazeteci adliyeye sevk edildi

Gözaltındaki 3 gazeteci adliyeye sevk edildi
Sadiye Eser, Sadık Topaloğlu ve Berivan Altan geçtiğimiz hafta gözaltına alınmıştı.

İstanbul'da gözaltına alınan gazeteciler Sadiye Eser ve Sadık Topaloğlu ile Mersin'de gözaltında olan Berivan Altan emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İstanbul’da 29 Kasım’da Beyoğlu’ndaki ajans bürosundan çıktıktan sonra gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı muhabirleri Sadiye Eser ve Sadık Topaloğlu emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanması sonrası Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesine sevk edildi.

Cumhuriyet Başsavcılığına çıkarılan gazeteci Eser ve Topaloğlu’na "örgüt üyeliği" suçlaması yöneltildi. Sadiye Eser ve Sadık Topaloğlu'nun ifadeleri alınmaksızın tutuklamaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

MERSİN’DE DE GAZETECİ BERİVAN ALTAN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Mersin’de de yine Mezopotamya Ajansı muhabiri Berivan Altan da emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Altan, Mersin 3. Sulh Ceza Hakimliği’nce hakkında çıkarılan yakalama kararı doğrultusunda 26 Kasım gecesi Ankara’da kaldığı eve yapılan polis baskını ile gözaltına alınmıştı. Mersin’e getirilen Altan, 8 gün boyunca Mersin Emniyet Müdürlüğü Siyasi Şube’de tutuldu. Hakkında "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla işlem yapılan gazeteci Altan, emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte savcılık sorgusu yapılmak üzere Mersin Adliyesi’ne sevk edildi.

Berivan Altan’ın savcılık tarafından sorgusunun yapılması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar