Gazeteci Kılınç cezaevine 'Ahlak Masası' yelekli polisle götürüldü

Gazeteci Kılınç cezaevine 'Ahlak Masası' yelekli polisle götürüldü
MİT'çi cenazesi haberi nedeniyle Murat Ağırel ve Barış Pehlivan ile birlikte ceza verilen Hülya Kılınç'ı cezaevine 'Ahlak Masası' yelekli polis götürdü, basına bu şekilde görüntü verildi.

Libya’da ölen MİT mensubunun cenazesini haber yaparak MİT Kanunu’na aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle hapse mahkum edilen gazeteciler Barış Pehlivan, Murat Ağırel İstanbul’da, Hülya Kılınç ise Manisa’da işlemleri yapıldıktan sonra cezaevine götürüldü.

Kılınç ile ilgili işlemleri infaz masası polislerinin yapması gerekirken, ahlak masasından bir kadın polisin görevlendirilmesi dikkat çekti. Kadın polis, "Ahlak" yazılı yeleğini çıkarmadan, polis montu giymeden Kılıç’ı adliyeden aldı ve basına bu şekilde görüntü verildi.

Cezası kesinleşen hükümlülerle işlemlerin yapılması için adliyeye getirilip götürüldükleri sırada infaz masasında görevli polislerin çalışması gerekiyor. Görevlendirmenin infaz masasında kadın polis bulunmamasından yapıldığı iddia edildi. Ancak fuhuşla ilgili dosyalarda görev yapan polislerin giydiği yeleği kullanan polisin, başka bir polis montu giymemesi tepki çekti. 

 

Öne Çıkanlar