'Erdoğan'a hakaret'ten gözaltına alınan Sedef Kabaş, tutuklandı

'Erdoğan'a hakaret'ten gözaltına alınan Sedef Kabaş, tutuklandı
Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gece saatlerinde gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş, tutuklandı.

Gazeteci Sedef Kabaş hakkında, TELE1'de katıldığı programda yaptığı konuşmalarla ilgili "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında gazetecinin Sarıyer’deki evine giden polis ekipleri, Kabaş'ı gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Kabaş, çıkarıldığı savcılıkça tutuklama istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Kabaş, ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

Kabaş, TELE1'de katıldığı programda "Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur" ifadelerini kullanmıştı.

Kabaş, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından hedef alınmıştı.

Erdoğan'a televizyon programında söylediği sözler nedeniyle hakkında soruşturma açılan gazeteci Sedef Kabaş için RTÜK tarafından da inceleme başlatıldı. Soruşturma kapsamında polis ekipleri saat 02.00 sıralarında Kabaş'ın Sarıyer'deki evine giderek gözaltına aldı.

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Sedef Kabaş, adliyeye sevk edildi. Kabaş, çıkarıldığı savcılıkça ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Avukat Uğur Poyraz, gözaltı olayı ile ilgili sosyal medya üzerinden, "Müvekkilim Sedef Kabaş Vatan caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğünde. Ben de şimdi yanına geçiyorum" şeklinde paylaşım yaptı. Poyraz, daha sonra "Yarın ifade verdikten sonra İstanbul Adliyesi'ne çıkartılacak" bilgisini aktarmıştı.

'İFADESİ ALINMAYA BAŞLANDI'

Saat 11.38'de Twitter hesabından yeni bir paylaşım yapan avukat Poyraz, Kabas'ın ifadesinin alınmaya başladığını duyurdu; "Öğleden sonra Çağlayan'daki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkacağız" dedi.

Sedef emniyetteki işlemlerinin ardan saat 14.00 sıralarında adliyeye sevk edildi. Kabaş, hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye götürüldü.

'ADALETE GÜVENİYORUM'

Kabaş, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Adalete güveniyorum" dedi. 

 

SAVCILIKTAN TUTUKLAMA İSTEMİ

Sedef Kabaş, çıkarıldığı savcılıkça ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

TUTUKLANDI

Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen Kabaş, 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

ADALET BAKANI GÜL’DEN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılmasının ardından gece saat 02.00’de gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş’a için açıklama yaptı.

Gül, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Milletimizin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızı hedef alan, edepten nasipsiz, çirkin sözleri lanetliyorum. Haset ve nefretten doğan bu hadsiz ve hukuksuz ifadeler, milletin vicdanında ve adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktır" ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADA DESTEK MESAJLARI

Sedef Kabaş'ın gözaltına alınması sosyal medyada da tepki çekti. Çok sayıda gazeteci, siyasetçi ve yurttaş destek mesajları yayımladı,  #Sedefkabasyalnızdeğildir etiketi kısa sürede Twitter gündeminin ilk sırasına yükseldi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar