Gaziantepspor'da işten çıkarılan 40 kişi iki yıldır tazminatlarını alamıyor

Gaziantepspor'da işten çıkarılan 40 kişi iki yıldır tazminatlarını alamıyor
Gaziantep Spor Kulübünde çalışan ve 2 yıl önce işten çıkarılan 40 işçinin 4 milyon liralık tazminatı ödenmedi.

Gaziantep Spor Kulübü çalışanı 40 kişi iki yıl önce işten çıkartıldı. 4 milyon TL tazminat hakları ve bazı işçilerin maaşları dahi içerde. Hakları için dava açan işçiler muhatap bulamadıkları için mahkemede kazandıkları alacaklarını alamıyor.

Evrensel’den Deniz Kar’ın haberine göre kulüpte 8 sene servis şoförlüğü yapan Halil Yakut,"İçeride halen 4 aylığı olan arkadaşlarımız bile var. Bunlar için dava açtık, açtığımız davayı kazandık ama bizden başka alacaklılar da var, bize sıra gelmiyor. Muhatap da bulamıyoruz" dedi.

Çalışma koşullarını da anlatan Yakut, "Bu 40 kişi senelerce kulübe hizmet etmiş. Ömer arkadaşımız çimlerle ilgilenirdi, en ufak bir hatada hemen fırça atılırdı. Ben servis şoförüydüm, benim için de öyle. Ben bu kulüple 1 hafta, 15 gün şehir dışına gidiyordum. Bazen ailemizi görmüyorduk. Ben 50 yaşını geçmişim, bu saatten sonra gidip fabrikada çalışamam ki. İçimizdeki arkadaşların çoğu kiracı. Alacağımız para bizim için bir umut" diye konuştu.

Kulüpte 10 yıl çalışan ve çimlere bakan Ömer Çelikay ise Gaziantepspor üzerine kayıtlı bir arazinin satışa çıkarıldığını, 800 bin liraya satıldığını ancak SGK de alacaklı olduğu için paranın SGK’nın hesabına geçtiğini söyledi.

İşçilerin, kendi aralarında para toplayarak araziyi icra mahkemesinde satışa çıkardıklarını dile getiren Çelikay, "Tazminat alacaklarımız için satışa çıkardık. 40 kişinin normalde toplam alacağımız para 4 milyon lira, satılan arsa 800 bin lira. Haciz süreci tamamlandı ve alacaklı listesi yapıldı. SGK alacağı da olduğu için ilk olarak onlara verildi, işçilere bir şey kalmadı. Avukatımız, ‘Biz buna itiraz etsek bile elimize para geçmez, arazi parasından 40 kişiye toplam 20 bin lira düşer’ dedi. Kişi başı 500'er lira yani" dedi.

Alacak için muhatap bulamadıklarını vali ile görüştüklerini de sözlerine ekleyen Çelikay, "Şu anda hiçbir muhatabımız yok. Yönetim falan yok, sadece dernekler masasında kâğıt üzerinde var. Bize göre muhatap Valilik. Vali ile de görüştük. Vali de bize ‘Para hariç üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Eğer kapanınca ibre size dönecekse, ben savcılığa talimat vereyim başsavcı kapatsın orayı’ dedi. Biz ayrıldıktan sonra kulübe para akmaya devam ediyordu. Biz ayrıldıktan sonra 2 sene daha faaliyetteydi kulüp" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar