'Gelecek Partisi de DEVA gibi kendi ismiyle katılacak' iddiası

'Gelecek Partisi de DEVA gibi kendi ismiyle katılacak' iddiası
DEVA gibi Gelecek de kendi logosuyla seçime katılacak. CHP, 81 ilde de oy pusulalarında yer alacak ve her yerde seçime katılacak.

6 siyasi parti liderinin üzerinde mutabık kaldığı ve seçimlerde uygulanması beklenen formülün detayları açığa çıktı.

DEVAPartisi gibi Gelecek Partisi (GP) de kendi logosuyla seçime katılacak. Ancak bu iki partinin her ilde yarışa girmeyeceği iddia edildi. Buna göre, 81 şehrin tümünde pusulada sadece CHP yer alacak. İYİ Parti 50-60 ilde, DEVA ve GP ise 10-20 ilde kendi logosu ve listesiyle seçime katılacak.

GÜÇLÜ OLDUKLARI İLLERDE KENDİ İSİMLERİYLE YER ALACAKLAR

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine  göre, üzerinde uzlaşılan formüle göre; CHP, 81 ilde de oy pusulalarında yer alacak ve her yerde seçime katılacak. 2018'de İYİ Parti listesinde yer alan Demokrat Parti (DP) adaylarının ise bu kez CHP listesinden seçime girmesi bekleniyor.

DEVA gibi GP de güçlü oldukları illerde yarışa kendi isim ve logoları ile girecek. Diğer illerde ise ittifak çatısı altında yer alacak.

HAZİNE YARDIMINI İSTİYORLAR

Siyasi partiler, aldıkları oy oranına göre Hazine yardımından yararlanabiliyor. Ülke barajını geçemeyen ancak yüzde 3'den fazla oy alan partilere Hazine yardımı yapılıyor. DEVA ve Gelecek Partisi'nin kendi isim ve logoları ile seçime katılıp, yüzde 3'ü de geçerek, Hazine yardımı almaya hak kazanmak istediği belirtiliyor.

Öne Çıkanlar