Gelecek Partisi: Kavala davası nasıl bu hale geldi çıkın açıklayın

Gelecek Partisi: Kavala davası nasıl bu hale geldi çıkın açıklayın
Gezi eylemlerini AKP'li vekiller gibi 'Vandalizm' olarak nitelendiren Gelecek Partisi Sözcüsü, Kavala'nın tutuklanmasına ilişkin 'Bu nasıl bir adalet anlayışıdır, nasıl bir hukuktur?' dedi.

Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci, düzenlediği basın toplantısında İdlib, Gezi davası, Osman Kavala'nın yeniden tutuklanmasını ve 'FETÖ Borsası' iddialarını değerlendirdi. Rusya'yı tekrar Cenevre'ye getirebilmek için Avrupa Birliği'ne çok büyük sorumluluk düştüğünü belirten Temurci, TSK'nin Suriye'de toprak bütünlüğünü koruduğunu dünyaya söyleyerek yol yürümesi gerektiğini söyledi.

AKP'Lİ VEKİLLERİN ARDINDAN O DA GEZİ EYLEMLERİNİ 'VANDALİZM' İLE SUÇLADI

Gezi eylemlerinin sol örgütler tarafından istismar edildiğini iddia eden Gelecek Partisi Sözcüsü, eylemlere katılanları DKP'li milletvekilleri gibi 'Vandalizmle suçladı:

"Bir çevre duyarlılığı ve masumiyet üzerinden başlayan Gezi olayları, ülkenin seçilmiş hükümetini devirmek için vandalizme başvuran aşırı sol örgütler tarafından istismar edildi. Bunu görmezsek adaletsizlik etmiş oluruz."

Gezi gibi süreçlerin yeniden yaşanmaması için iktidarın dersler çıkarması gerektiğini savunan Temurci, "İsteseniz de istemeseniz de bunu yapacağım demek demokrasilere uygun bir davranış değildir. Türkiye olarak bundan bir ders alalım ve bir karar alırken milletin fikrine başvurmayı kendimize rehber edinelim. Gezi davalılarının gözaltına alınması, bırakılması hukukun meselesi olmalıdır, siyasetçilerin değil."

'KAVALA DAVASI NASIL BU HALE GELDİ ÇIKIN AÇIKLAYIN'

Osman Kavala'nın tutukluluğuna da değinen Gelecek Partisi Sözcüsü, "15 Temmuz'dan 3.5 yıl sonra sorgulanıp beraat ettiği bir davayı tekrar açarak Kavala'yı içeriden çıkartmadılar. Bu nasıl bir adalet anlayışıdır, nasıl bir hukuktur? Cumhurbaşkanı'nın 'manevra' açıklaması talihsiz bir açıklamadır. Rahip Brunson’u gördük, Deniz Yücel’i gördük, hiç içeriden çıkamayacak sanılan kişilerin bir anda çıkıp gitmek istedikleri ülkeye gittiklerini gördük" ifadeleri kullandı. Bu millet sizden adalet bekliyor. FETÖ borsaları nedir çıkın bunu açıklayın. Kavala davası bu hale nasıl geldi çıkın açıklayın. ktidarın sürdürülebilir olması adaletin tesisine bağlıdır. Adaletin geçerli olmadığı bir ülkede kanunlar ancak zulüm aracına dönüşür" ifadeleri kullandı. (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar