Gelibolu Triatlonu iptal edildi: Müsilaj sporcu sağlığını tehdit ediyor

Gelibolu Triatlonu iptal edildi: Müsilaj sporcu sağlığını tehdit ediyor
Türkiye Triatlon Federasyonu 2021 Faaliyet Takvimi’nde yer alan Gelibolu Triatlonu, Marmara Denizi’ndeki yoğun müsilaj nedeniyle iptal edildi.

Türkiye Triatlon Federasyonu'nun 2021 Faaliyet Takvimi'nde yer alan Gelibolu Triatlonu, Marmara Denizi'ni etkisi altına alan müsilajın (deniz salyası) sporcu sağlığına tehdit oluşturacak oranda artması nedeniyle iptal edildi.

Türkiye Triatlon Federasyonu’undan yapılan açıklamada "Türkiye Triatlon Federasyonu 2021 Faaliyet Takvimi’nde yer alan Gelibolu Triatlonu, Marmara denizini etkisi altına alan musilaj yoğunluğunun özellikle yarışmanın yapılacağı sahilde sporcu sağlığına tehdit oluşturacak oranda artması nedeniyle iptal edilmiştir. Deniz dibinde yoğunlaşan musilaj tespiti üzerine bölgede inceleme yapan yerel yönetim ve TTF ilgilileri tarafından yapılan görüşmeler neticesinde böyle bir karar almak zorunda kalındı" diye belirtildi.

Yarışma için kayıt yaptıran sporculara ödemelerinin hafta içi şahsi kredi kartlarına iade edileceği belirtilen açıklamada "Tüm camiamızın dikkatine sunar, doğaya karşı sorumluğumuzu bir kez daha hatırlatan bu ve benzeri çevre konulu olumsuz gelişmelerin bir daha yaşanmaması temennisi ile sağlıklı günler dileriz" ifadeleri kullanıldı.

TRİATLON NEDİR?

Triatlon üç farklı spor branşının (yüzme, koşu, bisiklet), zaman ayırımı olmaksızın art arda yapılması ile oluşan bir spor branşıdır. Fiziksel özellikleri sebebi ile kendisine en yakın branş olarak gösterilen atletizmden farklıdır. Çünkü atletizm gibi sporun atalarından sayılan yüzme gibi bir ana branşı ve teknik bir malzemenin kullanılmasını gerektiren bisiklet branşını da içermektedir. Ayrıca atletizmin branşları olan dekathlon, pentathlon ve hepathlon sporlarında puanlama, triatlonda ise süreye karşı yarışma esastır. Triatlon, organize edildiği yerin özelliklerine uygun olarak değişiklikler gösterebilir.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar