Gerçeklerden uzak bir annelik sorgulaması: 'Bağlılık Aslı'

Gerçeklerden uzak bir annelik sorgulaması: 'Bağlılık Aslı'
Modern anneliği toplumdan ve babanın varlığından uzak sorgulayan Semih Kaplanoğlu'nun filmi Türkiye'nin de Oscar adayı Bağlılık Aslı vizyonda. Ayrıca 'Görülmüştür' haftanın iyileri arasında.

Bu hafta Türkiye'nin Oscar adayı Bağlılık Aslı bu hafta vizyona girdi. Başrolünde Brad Pitt'in yer aldığı Yıldızlara Doğru ve katıldığı tüm film festivallerinden ödüllerle dönen Görülmüştür haftanın en iyileri.

GÖRÜLMÜŞTÜR

"Mahkumların hayatları size ilginç gelir, sakın okurken kendinizi kaptırmayın!" Bu cümleyi bir amir, mahkumların mektuplarını okuyup, görülmüştür damgasını basan memurlarına söylüyor. Bir cezaevinde çalışan Zakir’in kontrol ettiği mektupların arasında bir fotoğrafta görüp aşık olduğu Selma’ya aklını, gönlünü, ruhunu takar. Haftanın iyilerinden... Berkay Ateş, Saadet Işıl Aksoy, İpek Türktan Kaynak, Erdem Şenocak ve Ercan Kesal oyuncu kadrosunda. Filmin yönetmeni Serhat Karaaslan.


RAMBO: SON KAN

1982’de ilk kan, 37 yıl sonra son kan ile Rambo yine beyazperdede. Bir çöl ikliminde, inzivada, bıçağını bileyerek, kan ter içinde, acılarıyla başbaşa kalan Rambo, günlerini beladan uzak geçirmeye çalışmaktadır. Arizona’da bir çiftlikte de yaşasa eski asker John Rambo, aksiyondan uzak kalamayacaktır. Bir parti için Meksika sınırını geçen ve kaybolan gençleri aramaya koyulan Rambo, insan kaçakçılığı ile geçinen Meksikalı bir çete ile tabi ki tek başına savaşacaktır. 73 yaşındaki Sylvester Stallone’nin sözünden dönmemesini, bu filmin gerçekten son Rambo filmi olmasını diliyorum. Adrian Grunberg yönetmen koltuğunda.


BAĞLILIK ASLI

Semih Kaplanoğlu’nun Bağlılık üçlemesinin ilk filmi Aslı Türkiye’nin Oscar adayı seçildi. Anne olduktan sonra başkalaşan, ağırlaşan, kendi annesinin izlerinden kurtulmaya çalışan bir kadını anlatıyor. Modern dünyada anne olmayı, anne olan kadının dünyasında erkeğin yerini babanın varlığına dokunmadan sorguluyor. Kübra Kip, Ece Yüksel, Almina Kavcı ve Umut Kurt filmin oyuncu kadrosunda.


YILDIZLARA DOĞRU

Bir astronot, yıllar önce hayat bulmak için uzaya giden ve orada kaybolan babasını, galakside aramaya başlar. Astronot Roy McBride, babsını ararken dünyamızı yok edebilecek tehlikeli unsurları keşfediyor. Brad Pitt, babasının yolundan giden Roy rolünde. Roy’un babasını Tommy Lee Jones canlandırıyor. Roy’un karısı rolünde ise Liv Tyler var. Filmin yönetmen koltuğunda değişik türlerde işler yapan James Gray oturuyor.


ANNEM

Yönetmen Mustafa Kotan, zaten sınırda duran anne-kız ilişkisini anlatıyor. Özge Gürel yaşadığı köyden bir an önce ayrılmak isteyen ve annesinden utanan genç bir kız; Sumru Yavrucuk ise kızının istikbali için yıkılmadan mücadele etmeye çalışan anne rolünde.


SİDDAH

Siddah, cinler tarafından lanetlenen dört gencin hikayesini konu ediyor. Funda Tırpan’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Gizem Portakal, Beyza Şahin, Batın Tümen gibi isimler yer alıyor.


HAYVANAT BAHÇESİ

Evan Tramel ve James Snider’ın yönetmen koltuğunu paylaştığı animasyon hayvanların hüküm sürdüğü evrende türlü çabalarla varılan ateşkesin kötücül güçler tarafından bozulmaya çalışılmasının ardından olanları anlatıyor.
 


KİN

Mohsen Rabiei'nin yönettiği yerli korkuda, nihayet "cin" yok. Bir harfle kurtarmış gibi gözükse de, maskeli bir katilin genç kızları birer birer katletmeye yönelik eylem planını anlatıyor film. Hira Koyuncuoğlu, Esila Umut, Elis Sezgin, Buğra Akyüz gibi isimler oyuncu kadrosunda.


HIZLI VE TÜYLÜ

Christian Haas ve Andrea Block’un yönetmen koltuğunu paylaştığı animasyon, kimsesi kalmadığında bir martı çift tarafından evlat edinilen ebabil kuşu Manou'nun hikâyesini anlatıyor.
 


EĞLENCELİ ÇİFTLİK ARKADAŞLARI

Pippa Seymour’un yönettiği animasyon birçok hayvanın bir arada yaşadığı, eğlenceli bir çiftlikte yaşananları konu ediyor.
 

 

Öne Çıkanlar