SES Eş Genel Başkanı Yıldırım: Gergerlioğlu'nun cezaevinde daha çok sağlık sorunu yaşayacağını düşünüyoruz

SES Eş Genel Başkanı Yıldırım: Gergerlioğlu'nun cezaevinde daha çok sağlık sorunu yaşayacağını düşünüyoruz
Hastanede anjiyo olan Gergerlioğlu cezaevine götürüldü. Gelişmeleri HDP Milletvekilleri Hüda Kaya, Mahmut Toğrul ve Ses Eş Genel Başkanı Hüsnü Yıldırım değerlendirdi.

Seda TAŞKIN


ARTI GERÇEK- Vekilliği düşürülen Halkların Demokratik Partisi Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, dün gece gözaltına alındıktan sonra yaşadığı nefes darlığı nedeniyle hastaneye kaldırılmış, burada anjiyo operasyonu gerçekleştirilmişti. 

Anjiyo olduktan sonra yeniden apar topar cezaevine götürülen Gergerlioğlu’nun olası yaşayabileceği sağlık sorunlarını Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı Hüsnü Yıldırım Artı Gerçek’e anlattı.  Anjiyo olan bir hastanın bir gün boyunca yoğun bakımda bekletildiğini ardından ertesi gün yeniden rutin kontrollerinin yapılması gerektiğini söyleyen Yıldırım, "Anjiyo olan bir hastanın dinlenmesi gerekirdi. Ama burada maalesef sonucu görür görmez Gergerlioğlu’nu apar topar cezaevine götürdüler" dedi. 

‘GERGERLİOĞLU DAHA BÜYÜK SAĞLIK SORUNLARI YAŞAYABİLİR’

Anjiyo olan bir hastanın cezaevine götürülmesinin riskli olduğunu söyleyen Yıldırım, "Cezaevinde yaşanan sağlık sıkıntıları, tesisin kapasitesini düşündüğümüzde yaşanacak sıkıntıları tahmin edebiliyoruz. Bu gerilimi yaşarken strese bağlı kalp  sıkıntısı yaşayan Gergerlioğlu’nun yeniden cezaevine götürülmesi ve sağlık sorunlarını düşündüğümüzde  daha büyük sıkıntılar yaşayacağını düşünüyoruz" dedi. 

‘İKTİDARIN İNSANA BAKTIĞI AÇIYI GÖSTERİYOR’

Gergerlioğlu’nun cezaevinden çıkarılarak tam teşekküllü bir hastanede yeniden sorunlarına yönelik tetkikler yapılması gerektiğine dikkat çeken Yıldırım, Gergerlioğlu’nun adresinin belli olduğunu ve bu yaklaşımın iktidarın insana baktığı açıyı gösterdiğini söyledi. Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geldiğimiz aşama tek adam rejimi, kendisine muhalefet olan herkese karşı tahammülsüzlük yaşıyor ve bu durum insanlar adına utanç vericidir. Anjiyo geçiren bir hastanın, hiçbir suçu olmayan bir milletvekilinin ne hale getirildi. Bu şartlar altında cezaevine götürülmesini anlamak mümkün değil. Akıl dışı bir durum. Bu durumu anlayamıyoruz. İnsan olanın yapmaması gereken bir şey. Gergerlioğlu yıllardır bu ülkede insan hakları savunuculuğu yapmış biridir. Her konuda insan hakları konusunda bütün sıkıntıları dile getiren bir vatandaşımız. Bu anlamda bunu anlamakta zorluk çekiyoruz."

'NE DİYECEĞİMİZİ BİLMİYORUZ!'

Gergerlioğlu'nun hastaneden çıkarılıp Sincan Cezaevi'ne götürülme tarzının 'kaçırılma' olarak tarif eden HDP Milletvekili Hüda Kaya, "Ne diyeceğimizi şaşırıyoruz artık bunlara. Bu günler geçsin istiyoruz! Vekilimiz apar topar Sincan Cezaevi'ne götürüldü" dedi.

'TEDAVİSİ TAMAMLANMAMIŞTI'

Dün gece gözaltına alınırken darp edilmesini eleştiren Kaya, "Gergerlioğlu, doktor olmasından kaynaklı kendisinin rahatsızlığını tespit ederek hastaneye götürülmesini istedi ancak adaletsiz ve insanlık dışı bir şekilde cezaevine götürüldü" ifadelerini kullandı. 

Bugün hastaneden apar topar cezaevine geri götürüldü diyen Kaya, "Vekilimiz yoğun bakımdaydı. Tedavi süreci henüz bitmeden cezaevine götürüldü" dedi.  

‘HASTANEDEN ÇIKACAK SENARYOSU ÇİZİLDİ’

Hastane önünde Gergerlioğlu’nun cezaevine götürülmesine ilişkin bilgi veren Toğrul, Gergerlioğlu’nun sağlık durumun öğrenmek için Ankara Şehir Hastanesi’ne geldiklerini ancak kendilerine bilgi verilmediğini söyledi. Taleplerinin ısrarla sürüncemede bırakıldığını söyleyen Toğrul, kendilerine Gergerlioğlu’nu hastaneden çıkarılacağı bilgisi ile senaryo yazdıklarını belirtti. 

‘KORSANVARİ BİR ŞEKİLDE KAÇIRILDI’

Gergerlioğlu’nun hastaneden kaçırıldığını söyleyen Toğrul, nereye götürüldüğünü öğrenemediklerini söyledi Toğrul, "Sincan Cezaevine götürüldüğünü düşünüyoruz. İşin doğrusu bu durum Türkiye’de görülmüş zulmün bir başka versiyonunu görüyoruz. Bir milletvekili burada arkadaşlarından, basından kaçırılmıştır. Kaçırılarak korsanvari bir şekilde götürülmüştür. Bir kez daha buradan kamu görevlilerine sesleniyoruz; Hiç kimsenin hukuk dışı, etik dışı sizlere talimat vermesini kabul etmeyin. Buraya gelmiş bir milletvekili grubuna bilgi vermemek kabul edilemez. Bir milletvekilinin kaçırılması kabul edilemez. Vekilimizin sağlık durumu şu an ne durumda olduğunu bilmiyoruz. Kendisi dün anjiyo oldu ve bu kaçırılma sağlık durumunu nasıl etkiledi bilmiyoruz. Dolayışla herkesi uyarıyoruz. Bu tür hukuk dışı uygulamalardan kaçının" dedi. 

Toğrul yaşanılan hukuksuzluğa karşı tüm kamuoyuna dayanışma çağrısı yaptı.

Öne Çıkanlar