Gergerlioğlu’nun adalet nöbeti 8’nci gününde: Zalimler yenilecek

Gergerlioğlu’nun adalet nöbeti 8’nci gününde: Zalimler yenilecek
'Adalet Nöbeti'ni HDP Genel Merkezi'ne taşıyan Gergerlioğlu, mesajında, 'Onlar gidecek, zalimler yenilecek' dedi.

Seda TAŞKIN


ARTI GERÇEK- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, vekilliğinin düşürülmesi ardından Meclis’te başlattığı 'adalet' nöbetini HDP Genel Merkezi’ne taşıdı. Oturma eyleminin devam ettiği Genel Merkez’de, Gergerlioğlu’na HDP Milletvekili Hüda Kaya eşlik ediyor. 

Milletvekilliğinin düşürülmesi sonrası TBMM'de 'adalet nöbeti' başlatan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu abdest almak için lavaboya gittiği esnada gözaltına alınmıştı. Karakolda ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Gergerlioğlu, adalet nöbetini partisinin Genel Merkezi'nde sürdürme kararı aldı. Gergerlioğlu, sabah saatlerinden bu yana çok sayıda ziyaretçi kabul etti. 

'ADALET NÖBETİNİ DURDURAMAYACAKLAR'

Gergerlioğlu, adalet nöbetinin 8’nci gününde bir mesaj yolladı. Mesajına, "Herkese günaydın, rojbaş" diye başlayan Gergerlioğlu, yoğun bir ilgi ile karşılaştığını söyledi. Tüm engellemelere rağmen adalet nöbetini durduramayacaklarını söyleyen Gergerlioğlu, şöyle devam etti:

'ONLAR GİDECEK, ZALİMLER YENİLECEK'

"Meclis'te bitirilmek istenen nöbet devam ediyor. Bizi durduramazlar, bizi bitiremezler. Adalet isteğimizi nihayetlendiremezler. Biz bu yola devam ediyoruz. Arkadaşlarımızın yoğun bir ilgisi var.

Basından arkadaşlar, Türkiye’nin dört bir yanından gelen arkadaşlarımız, halkın her kesiminden destek var. Bizim moralimiz, çok iyi, çok iyi gidiyoruz. Onlar gidecek, zalimler yenilecek. Ve biz kazanacağız. Kamu vicdanı bize yapılanlara isyan ediyor. Çok güçlü tepki gösteriliyor. Herkese çok teşekkür ederim."

Öne Çıkanlar