Gerhard Schröder barış için Putin’le görüşmeye gitti

Gerhard Schröder barış için Putin’le görüşmeye gitti
Eski Almanya Başbakanı Schröder, yarın Putin ile Moskova'da görüşecek. Rus enerji şirketleriyle ilişkileri nedeniyle eleştirilen Schröder, savaşı sonlandırmak için arabuluculuk yapacak.

Politico dergisi, eski Almanya Başbakaın Gerhard Schröder'in yarın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova'da Ukrayna savaşını sonlandırmak için görüşeceğini yazdı

Haberde Schröder'in, Moskova ziyaretinin Rusya ile barış görüşmelerini sürdüren Ukraynalı bir politikacıyla İstanbul’da yaptığı görüşmenin ardından gündeme geldiği ve "Ukrayna'nın, Schröder'in Putin'le diyalog için bir köprü kurup kuramayacağını görmek istediği" ifadelerine yer verildi.

Geçen hafta, Ukrayna'nın Almanya büyükelçisi Andrij Melnyk, Schröder'in Moskova ile Kiev arasında arabuluculuk yapmaya çalışabileceğini öne sürmüştü. Alman hükümet yetkilileri ise Schröder'in girişimi hakkında önceden bilgilendirilmediklerini söyledi.

ELEŞTİRİLERE MARUZ KALDI

Yarın öğleden sonra Putin ile görüşmesi beklenen Schröder, Putin'in Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Moskova ile yakın bağlarını koparmaması nedeniyle yurtiçinde ve yurtdışında şiddetli eleştirilere maruz kaldı. Kremlin bağlantılı enerji devleri Rosneft ve Gazprom'daki üst düzey rollerini sürdürmekte ısrar etmesi nedeniyle ofis çalışanlarının birçoğu geçen hafta istifa etti. Sosyal Demokrat olan Schröder, 1998'den 2005'e kadar Almanya şansölyesi olarak görev yaptı. Rus enerji şirketlerindeki rolleri sayesinde kazançlı bir iş kariyerine sahip oldu.

Rusya'nın işgalinin 24 Şubat'ta başlatmasından bu yana, Ukraynalı ve Rus müzakereciler Beyaz Rusya'da üç tur müzakere yaptılar, ancak bu tartışmalar çok az sonuç verdi.
 

Öne Çıkanlar