'Gökçek ATO'da paravan şirketler kurdu'

'Gökçek ATO'da paravan şirketler kurdu'
Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in ATO seçimlerini kazanmak için paravan şirketler kurdurduğu iddia edildi

GÜNCEL- Ankara Ticaret Odası seçimlerini kaybeden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in bir sonraki seçimleri kazanmak için çok sayıda paravan şirket kurdurduğu iddia edildi.

Sözcü gazetesinin haberine göre, şirketlerin büyük bölümü belediyede çalışan işçilerin üzerine kurduruldu. Böylece bir sonraki seçimde şirket sahipleri Gökçek'in seçilmesi lehine oy kullanabilecek.

Bir önceki seçimlerde Gökçek ile Emine Erdoğan'ın akrabası Gürsel Baran, ATO seçimlerine adaylıklarını koymuş, Baran seçimlerden zaferle çıkmıştı.

ATO Başkanı Baran, son dönemde bazı kişilerin paravan şirket kurup ATO seçimlerine hile karıştırmaya çalıştığını söyledi. ATO yetkilileri de özellikle belediyede çalışan işçilerin üzerine açılmış çok sayıda paravan şirket tespit ettiklerini ileri sürdü.

Seçimlerde oy kullanılabilmesi için şirketlerin seçimlerden en az iki yıl önce kurulmuş olması gerektiğini belirten Baran, geçen haziran ayından itibaren Ankara'da yeni şirket kuruluşunda olağanüstü artış başladığını, temmuz ayında yeni kurulan şirket sayısındaki artışın yüzde 112'ye çıktığını belirtti.

ATO yetkilileri, yeni kurulmuş şirketleri yerinde incelediğinde bir çoğunun apartman dairesini adres gösterdiğini belirtiyor. Şirketlerin tamamına yakını paravan. Şirket sahibi görünen bazı ortaklar belediyede işçi olarak çalışıyor. İşini kaybetmemek için razı edildiklerini söyleyenler oldu. 

Öne Çıkanlar