Google'ın gizlilik özelliği iOS'tan sonra Android'e de geliyor

Google'ın gizlilik özelliği iOS'tan sonra Android'e de geliyor
Teknoloji devi Google, arama geçmişini silme ile ilgili pratik özelliğinin birkaç hafta içinde dünya çapında tüm Android kullanıcılarına sunulacağını açıkladı.

Google, iOS işletim sistemi kullanıcılarının 2021 yazından itibaren kullanabildiği "gizlilik özelliğini" Android kullanıcılarına da sunuyor. Bu özellik sayesinde, internet arama geçmişinin son 15 dakikası hızlı bir şekilde, tek bir dokunuşla silebilecek.

Android kullanıcıları için bu zamana kadar arama geçmişini silmenin birkaç yolu vardı. Bu yolların her biri de manuel bir şekildeydi. Ancak gelen son güncellemeyle Google, Android uygulamasının nihayet arama geçmişinizin son 15 dakikasını silmenize izin verdiğini doğruladı.

Shifdelete'in haberine göre, şirket, geçen yıl temmuz ayında iOS’a gelen özelliğin, önümüzdeki birkaç hafta içinde dünya çapında tüm Android kullanıcılarına sunulacağını söyledi.

Google sözcüsü Ned Adriance, "Bu özelliği şu anda Android için Google uygulamasında kullanıma sunuyoruz ve önümüzdeki birkaç hafta içinde uygulamayı kullanan herkesin kullanımına sunulmasını bekliyoruz. Bu faydalı özelliği diğer yüzeylere getirmenin yollarını keşfetmeye devam ediyoruz" dedi.

Özelliği uygulamak için yapmanız gereken ilk şey Google uygulamasına gitmek oluyor. Ardından sağ üst köşedeki profil resminize dokunduktan sonra ‘Arama geçmişi‘ ile ‘Son‘ seçeneği arasında yer alan ‘Son 15 dakikayı sil‘ seçeneğini görebilirsiniz.

Şirket, güncellediği bu özellik hakkında kullanıma sunulana kadar detay vermeyecek. 

Bununla birlikte Google, hızlı silme özelliğini masaüstüne getirip getirmeyeceği konusunda da bir açıklama yapmadı.

Öne Çıkanlar