Gözaltına alınan 109 işçi serbest bırakıldı

Gözaltına alınan 109 işçi serbest bırakıldı
Birleşik Metal-İş üyesi işçiler, Ankara'ya yürüyüş başlatmak istedikleri sırada gözaltına alınmıştı. İşçiler 'yürümeye devam' kararı aldı.

Tazminatsız olarak işten atılma ve ücretsiz izne çıkarılmayı protesto etmek ve haklarını geri almak amacıyla Ankara'ya yürüyüş başlatmak istedikleri için Gebze'de gözaltına alınan Birleşik Metal İşçileri Sendikası (Birleşik Metal-İş) üyesi işçiler akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Çalıştıkları Systemair, HSK, Özer Elektrik ve Baldur fabrikalarında tazminatsız olarak işten atılan ve ücretsiz izne çıkarılan işçiler, Ankara’ya yürüme kararı üzerine bu sabah sendikanın Gebze Şubesi önünde bir araya geldi. 

Hazırlıklar yapıldıktan sonra "Sendikalaşma hakkı istiyoruz" pankartı arkasında yürüyüşe geçen işçilerin ellerinde "Anayasa hakkımızı kullandık, işten atıldık" ve "Sendikalaştık, tazminatsız işten atıldık" dövizleri yer aldı. 

"Yaşasın onurlu mücadelemiz", "Direne direne direnişe zafere",  "Susma sustukça sıra sana gelecek" ve "İşçiye uzanan eller kırılsın" sloganları eşliğinde yürüyen işçilerin önünü çok geçmeden kesen polisler, yürüyüşe izin verilmeyeceği ifade etti.

Fakat yürümekte ısrar etmeleri üzerine işçilere polislerce müdahale edildi. Polis müdahalesine "Baskılar bizi susturamaz" sloganları atarak tepki gösteren 109 işçi darp edilerek gözaltına alındı. 

YÜRÜYÜŞ YARIN DEVAM EDECEK

Işçiler, gruplar halinde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan işçiler haklarını geri alıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini duyurdu. Açıklama yapan Birleşik Metal-İş, yürüyüşün yarın devam edeceğini bildirdi. Yarın saat 10.00'da Birleşik Metal İş Sendikası Gebze Şubesi önünde toplanma çağrısı yapan sendika yöneticileri, buradan Ankara'ya yürüyüş startı verileceğini söyledi. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar