Gözaltına alınan öğrencilere cinsel taciz ve işkence

Gözaltına alınan öğrencilere cinsel taciz ve işkence
Gözaltına alınırken cinsel taciz ve işkenceye maruz kalan öğrencilerin beyanları tutanak altına alındı.

ARTI GERÇEK- Boğaziçi Üniversitesi'nde gözaltına alınan öğrencilerden birinin cinsel tacize maruz bırakıldığı, bir başka öğrencinin de ters kelepçe sırasında başörtüsünün açıldığı ve örtmesine izin verilmediği ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle Boğaziçi Üniversitesi'ne AKP'li Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına yönelik tepkiler sürüyor. Dün, tutuklanan iki arkadaşları için eylem yapmak isteyen öğrenciler sert bir polis müdahalesiyle karşılaştı. 

GÖZALTINDA CİNSEL TACİZ

Öğrencilerden biri gözaltına alınırken iki polisin cinsel tacizine maruz kaldığını söyledi. İfadesinde, iki kez tacize maruz bırakıldığını belirten öğrenci, tepki göstermesine rağmen sürüklenerek gözaltı aracına götürüldüğünü kaydetti.

BAŞINI ÖRTMESİNE İZİN VERİLMEDİ

Gözaltına alınan öğrencilerden Şeyma Altundal ise gözaltına alınırken yerde sürüklendiğini ve başörtüsünün açıldığını, ters kelepçe uygulanırken başını örtmesine izin verilmediğini söyledi. Altundal'ın ifadesi avukatı tarafından tutanak altına alındı.

Dün de gözaltına alınan iki öğrenciden birinin başına aldığı darbeler nedeniyle Beyin Cerrahisi'ne sevk edildiği, bir öğrencinin de çenesinin kırıldığı öğrenilmişti.     

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar