Gözaltındaki Avusturyalı gazeteciye yönelik suçlamalar belli oldu

Gözaltındaki Avusturyalı gazeteciye yönelik suçlamalar belli oldu
Max Zirngast'ın ters kelepçeyle gözaltına alındığı ve dosyasına gizlilik kararı konulduğu öğrenildi. Avusturya Büyükelçisi’nin Zirngast ile görüşme talebi ise reddedildi.

Esra KOÇAK MAYDA 


ARTI GERÇEK- Avusturyalı gazeteci Max Zirngast dün sabah saatlerinde Ankara'da terörle mücadele ekiplerince gözaltına alınmıştı. Gözaltı haberlerinin ardından Avusturya hükümetinden Türkiye'ye 'Zirngast'ı serbest bırakın' çağrısı gelmişti. 

İLGİLİ HABER: AVUSTURYA'DAN TÜRKİYE'YE: GÖZALTINDAKİ GAZETECİYİ SERBEST BIRAKIN

TERS KELEPÇE İLE GÖZALTINA ALINDI 


Zirngast’ın avukatı Teoman Özkan müvekkili ile yaptığı görüşmenin ardından Artı Gerçek’e açıklamalarda bulundu. Özkan, Zirngast hakkında 4 günlük gözaltı süresinin olduğunu ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde tutulduğunu söyledi. Özkan, Zirngast’ın ters kelepçe ile gözaltına alındığını belirtti. 

Zirngast’ın sağlık durumunun ve moralinin iyi olduğunu belirten Özkan, Avusturyalı gazetecinin "TKP Kıvılcım örgütü ile bağlantılı olarak "Kampüs Cadıları" etkinliği ve "Her Yer Çocuk' yaz etkinlikleri yapma şüphesi" ile gözaltına alındığını ifade etti. 

İLGİLİ HABER: AVUSTURYALI GAZETECİ ANKARA'DA GÖZALTINA ALINDI

DOSYADA GİZLİLİK KARARI VAR 


Zirngast ile birlikte Hatice Köz, Burcu Pekdemir ve Mithatcan Türetken’in de aynı gerekçe ile gözaltına alındığını dile getiren Özkan, gözaltı süresinin uzamaması halinde müvekkilinin hafta sonu mahkemeye çıkarılmasını beklediklerini söyledi.

BÜYÜKELÇİ'NİN GÖRÜŞME TALEBİNE RET

Dosyada gizlilik kararı olduğunu da söyleyen Teoman Özkan, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yarcan Mutlu’nun, Avusturya Büyükelçisi’nin Zirngast ile görüşme talebine de olumsuz yanıt verdiğini dile getirdi. 
 

Öne Çıkanlar