Gözaltındaki gazeteci Müyesser Yıldız'a su bile verilmedi

Gözaltındaki gazeteci Müyesser Yıldız'a su bile verilmedi
Yıldız, avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada 'Canı sıkıldıkça, 8-10 senede bir suç uyduran devletin suyunu da ekmeğini de istemiyorum' dedi.

Evine baskın yapılarak gözaltına alınan gazeteci Müyesser Yıldız’a emniyette su bile verilmediği ortaya çıktı. Yıldız’ın "Canı sıkıldıkça, 8-10 senede bir suç uyduran devletin suyunu da ekmeğini de istemiyorum" dediği öğrenildi.

Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ile Tele1 Televizyonu Ankara Temsilcisi İsmail Dükel dün sabah evlerine yapılan baskınla gözaltına alınmıştı.

GAZETECİLERİ SAVUNMA BAKANLIĞI ŞİKAYET ETMİŞ

İki gazetecinin, astsubay E.B. ile yaptıkları görüşmeler üzerinden "Askeri casusluk" iddiasıyla suçlanıyor.

Sözcü’den Asuman Karaca’nın haberine göre gözaltılara sebep olan soruşturmanın ise Milli Savunma Bakanlığı'ndan savcılığa yapılan şikayet üzerine başladığı bildirildi.

‘DEVLETİN SUYUNU DA EKMEĞİNİ DE İSTEMİYORUM’

Odatv davasında 16 ay hapis yatan Yıldız, gözaltındayken su istediğini ancak verilmediğini belirterek "Canı sıkıldıkça, 8-10 senede bir suç uyduran devletin suyunu da ekmeğini de istemiyorum.FETÖ'cüsü, casusu, darbecisi sokakta gezecek şamarı bana indireceksiniz" dediği öğrenildi.

Avukatı aracılığıyla açıklama yapan Yıldız şu ifadeleri kullandı:

"Bana askeri casusluk suçunu yöneltebilecek insan anasının karnından doğmadı. Suç icat edecekseniz ‘Coronavirüsü Türkiye'ye Müyesser getirdi' deseydiniz daha uygun olurdu.

Devletin içinde kimin kiminle kavgası varsa bizler üzerinden kavga yapmasın. Bu operasyonla FETÖ'ye ve PKK'ya bir selam daha çakılmıştır."

MÜYESSER YILDIZ KİMDİR?

Gazeteci Yıldız, 1963 yılında Adıyaman Besni’de dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Bulvar gazetesi çıktığı sırada burada çalışmaya başladı. Bulvar’ın kapatılmasının ardından Tercüman’da çalışma hayatına devam etti.Bir ara yazdığı yazılar nedeniyle işten çıkarıldı. Bulvar, Tercüman, Günaydın, Akşam gazetelerinde ve Nokta Dergisi’nde çalışmalar yürüttü. Müyesser Yıldız son olarak Odatv’de yazılar kaleme aldı.

Gazeteci Müyesser Yıldız, Naci Uğur ile evlidir. Yıldız’ın kaleme aldığı üç kitabı bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar