Guardiola: Kariyerimdeki en zor şampiyonluk

Guardiola: Kariyerimdeki en zor şampiyonluk
Liverpool, topladığı 97 puanla, Premier Lig tarihinde en yüksek puanla ikincilikte kalan takım oldu.

Peş peşe ikinci sezonda Premier Lig şampiyonluğunu elde eden Manchester City'nin İspanyol çalıştırıcısı Pep Guardiola, bunun kariyerindeki "en zor şampiyonluk" olduğunu söyledi.

Brighton'u 4-1 ile geçtikleri son karşılaşma sonrası City, 98 puanla ligi birinci sırada bitirirken, Liverpool'da evinde Wolverhampton'ı yendi ve 97 puanla ikinci oldu.

Guardiola yönetimindeki City'nin ligin büyük bölümünü önde götüren Liverpool'ın önüne geçmesini sağlayan 14 maçlık galibiyet serisi oldu.

Karşılaşma sonrası BBC'den Gary Lineker'e konuşan Guardiola, "Bu, açık ara kariyerimdeki en zor şampiyonluktu." dedi.

48 yaşındaki İspanyol çalıştrıcı, son 10 sezonda çalıştırdığı takımları sekiz kez şampiyon yapmayı başardı.

Birçok futbol yorumcusuna göre, iki takım arasında tarihi bir mücadeleye sahne olan sezonun en önemli anı, Ocak ayında Manchester City'nin stadında oynanan karşılaşmaydı.

Liverpool 7 puan farkla çıktığı o karşılaşmada City'ye 2-1 yenildi ve puan farkı 4'e düştü.

O karşılaşmada City defansından John Stones'un kale çizgisinden çıkardığı topun, iki takım arasındaki rekabetin gidişatını değiştirdiğini düşünenlerin sayısı hiç az değil.

Şampiyonluk mücadelesi kırılan rekorlarla da tarihe geçti

İki takım arasındaki şampiyonluk mücadelesi, elde edilen puanlar ve galibiyet rakamları ile de lig tarihine geçti.

Liverpool, topladığı 97 puanla, Premier Lig tarihinde en yüksek puanla ikincilikte kalan takım oldu. Bu puan, geçen sezon (City, 100 puanla şampiyon olmuştu) ve bu sezon dışında, onları tüm diğer sezonlarda şampiyon yapmaya yeterliydi. (HABER MERKEZİ)
 

Öne Çıkanlar