Güleda Cankel'in ailesi ilk kez konuştu

Güleda Cankel'in ailesi ilk kez konuştu
'Bazı avukatların davalarda hukuka aykırı savunma yapmalarını kınıyorum. Bizim gibi aileleri bu durum daha fazla üzüyor.'

Isparta'da ayrılmak istediği Zafer Pehlivan tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Güleda Cankel'in ailesi 67 gün sonra ilk kez konuştu. Aile Pehlivan'ın 25 Şubat'ta çıkacağı mahkemede en ağır şekilde cezalandırılmasını isterken, Ceren Damar'ı öldüren Hasan İsmail Hikmet'in avukatı Vahit Bıçak'ın savunma esnasında sarf ettiği sözlere de tepki gösterdi.

Anne Vefaret Cankel 25 Şubat'ta 'tasarlayarak' ve 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçlarından hakim karşısına çıkacak olan Pehlivan'ın en ağır cezayı alacağına inandığını belirterek, "Kızımın katilinin ağır ceza almasını istiyoruz. Alacağı ceza acımızı dindirmeyecek. O bize evlat acısı yaşattı. Bugüne kadar yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum. Kızımla olaydan bir gün önce telefonla görüşmüştük. Hiç böyle bir şey olacağını düşünmüyorduk. Güzel bir çocuktu. Kendisi simetrikti. Her şeyin en iyi olmasını isterdi. Meyve soysam tabağına en düzgünlerini koyardım. Güleda, müzik dinlemeyi severdi. Sakin bir yapısı vardı. Kötü bir söz kullanmazdı" dedi.

'AVUKAT SAVUNMALARI AİLELERİ ÜZÜYOR'

Baba Mustafa Cankel ise, "Kızım Güleda'nın öldürülmesi ile üzüntü içerisindeyiz. Bize destek olan herkese minnettarım. Sivil toplum kuruluşları, duruşma öncesi sosyal medyada örgütleniyor. Son zamanlarda kesinleşen Ceren Özdemir ve Ceren Damar davaları var. Sanıklar ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarına çarptırıldı. Her ne kadar sanıklar bu cezaları alsalar da ölenler geri gelmiyor ve acılar dinmiyor. İnşallah kızımın davasında da katile en ağır ceza verilir. Bazı avukatların davalarda hukuka aykırı savunma yapmalarını kınıyorum. Bizim gibi aileleri bu durum daha fazla üzüyor. Mahkemenin adil bir karar vererek acımızı bir nebze hafifleteceğini düşünüyorum" diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar