Kene ısırması bir can daha aldı

Kene ısırması bir can daha aldı
Samsun'da bir kadının kene ısırması nedeniyle vefat etmesinden kısa süre sonra Gümüşhane'den de bir ölüm haberi geldi: Kırım Kongo Ateşi şüphesiyle tedavi gören bir kişi kurtarılamadı.

Sıcaklıkların artmasıyla birlikte kene vakalarında da artış gözlemlenmeye başladı. geçtiğimiz günlerde Samsun'da bir kadın kene ısırması sonucu vefat ederken bügün ise ölüm haberi Gümüşhane'den geldi.

Köse ilçesinde yaşayan çiftçi Üzeyir Çolakoğlu yüksek ateş ve halsizlik geçirmesi üzerine Köse Devlet Hastanesi’ne başvurdu. İlk müdahalesi sonrası Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'ne sevk edilen Çiftçi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedaviye alındı. Hastanenin yoğun bakım servisine alınan Çolakoğlu tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Kabaktepe köyünde Üzeyir Çolakoğlu (69), vücuduna yapışan keneyi fark etti. Keneyi kendi imkanlarıyla çıkartan Çolakoğlu, bir süre sonra ateş ve halsizlik nedeniyle Köse Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Samsun'da da geçtiğimiz günlerde bir kadın yaşamını yitirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar