Güney Kore sinemasının 'yaramaz çocuğu' Kim Ki-duk Corona'dan öldü

Güney Kore sinemasının 'yaramaz çocuğu' Kim Ki-duk Corona'dan öldü
Güney Koreli film yönetmeni Kim Ki-duk, Covid-19 kaynaklı komplikasyonlar nedeniyle 59 yaşında öldü.

Letonya basınına göre, 20 kasımda Letonya'ya gelen ünlü Güney Koreli yönetmen Kim Ki-duk, Coronavirus kaynaklı komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybetti.

Jurmala şehrinde ev ve oturma izni almak istediği öğrenilen 59 yaşındaki yönetmen, önceden planlanan bir toplantıya gelmeyince arkadaşları endişeye kapıldı ve ülkedeki hastanelerde kendisini aramıştı.

Letonya’nın başkentinde düzenlenen belgesel film festivali ArtDocFest/Riga’nın direktörü Vitaliy Manskiy, Delfi haber portalına demecinde, kişisel bilgilerin korunmasına ilişkin kurallar nedeniyle yönetmeni arayışlarının uzun zaman aldığını söyledi.

Manskiy ayrıca, çevirmeni Darya Krutova’nın da Koreli yönetmenin hayatını kaybettiğini doğrulandığını belirtti.

Kim Ki-duk, Güney Kore filminin "yaramaz çocuğu" olarak kabul edildi. Güney Korelileri eleştirel filmleriyle şok etti, ancak Avrupa'da yönetmenlik dehası alkışlandı.

Zor bir çocukluktan ve birkaç değişik işte çalıştıktan sonra, Paris'te sanat eğitimi almış, ardından senaryo yazımı bursu kazanmış bu da ona film çekmenin yolunu açmıştı.

Kariyerinin sonu bir skandalla gölgelendi. 2017'de kimliği bilinmeyen bir aktris, onu "Moebius" filminde yüzüne tokat atmak ve çıplak sahneleri ve cinsel ilişkileri çekmeye zorlamakla suçladı. Bu sahneler başlangıçta senaryoda tasarlanmamışdı. Oyuncu travma geçirdi. Yönetmen ağır bir para cezasına çarptırılmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar