Güvenç Dağüstün’e saldıranlar yakalandı

Güvenç Dağüstün’e saldıranlar yakalandı
Dağüstün'e saldıranlardan birinin sosyal medya hesabında silah, mermi, bıçaklı fotoğrafları ortaya çıktı.

30 Ağustos Zafer Bayramı gecesi verdiği konser çıkışında müzisyen Güvenç Dağüstün’e yumruklu saldırıda bulunan iki kişi yakalandı. 

Saldırgan A.T. ile O.E., olay sonrası parktan kaçarkenki görüntülerine ulaşıldı. Bu görüntüler sayesinde yakalanan iki saldırgandan A.T., Dağüstün tarafından teşhis edildi. İki saldırgana kasten yaralama suçlamasından işlem yapıldı.

Halktv.com.tr'den İsmail Saymaz'dan haberine göre, 28 yaşındaki taksici A.T., mahalleden arkadaşı olan O.E. ile buluştuklarını, akşam Kadıköy'e geçişlerini, bira aldıklarını ve içmek için Özgürlük Parkı'nda oturduklarını söyledi.

A.T., "Uzaktan müzik sesi gelince parkın diğer kısmında konser olduğunu farkettik. Biz konser alanına gitmedik. Kenarda oturup biralarımızı içtik. Çevrede bizim gibi alkol tüketenler de vardı. O.E. ile bir süre oturduktan sonra saat 23.30'da kalkmaya karar verdik. O. arabayı kullanmak istediğini söyleyerek hızla koşmaya başladı. Ben ondan hızlı davranarak arabaya önce ulaştım ve şoför koltuğuna oturdum. Dağüstün'ü tanımam, kendisini daha önce görmedim. Bir kavga ya da sözlü tartışmaya dahil olmadım." ifadelerini kullandı.

 SOSYAL MEDYADA SİLAHLI FOTOĞRAFLAR

A.T.'nin evinde yapılan aramada fişekler ele geçirildi. Öte yandan saldırganların ilk yakalandıklarında polise "Dağüstün yanımızdaki kızlara laf attı" dedikleri ileri sürüldü.

Bu arada A.T’nin sosyal medya hesabında bıçak, silah, mermi ve tespih görüntüleri paylaştığı ortaya çıktı. O.E.'nin ise bir siyasi partiye ait paylaşımlar yaptığı öğrenildi.

Bu arada, 24 yaşındaki kahvehaneci saldırgan O.E. de A.T. ile aynı ifadeyi verdi. İki saldırganın sabıkalı oldukları öğrenildi.

Öne Çıkanlar