Halka akşam pazarı, dev bütçesiyle kara deliğe dönüşen Diyanet’e 64,7 milyon TL

Halka akşam pazarı, dev bütçesiyle kara deliğe dönüşen Diyanet’e 64,7 milyon TL
Yurttaşa, ‘akşam saatlerinde pazara gidin’ önerisiyle tasarruf uyarısında bulunan Diyanet’in 2021 yılı ‘yatırımları’ için 64,7 milyon TL tahsis edildi.

Yurttaşa ucuz sebze alabilmeleri için akşam saatlerinde pazara gitmelerini tavsiye eden ve bütçeden aldığı payla kara deliğe benzetilen Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2021 yılında yapacağı 'yatırımlara' 64 milyon 773 bin TL tahsis edildi. Cumhurbaşkanlığı 2021 Yılı Yatırım Programı’na göre, Diyanet’in İzmir ve Amasya’da yapımına devam edilen müftülük binalarına ayrılan bütçe, 6,2 milyon TL oldu. Kurumun, İzmir ve Amasya’da yapımına devam edilen müftülük binaları için ise 2021 yılında 6,2 milyon TL harcayacağı öğrenildi.

YILDA 64,7 MİLYON TL

Bütçe büyüklüğü ve yaptığı harcamalarla aralarında yatırımcı bakanlıkların da olduğu çok sayıda kuruluşu geride bırakan Diyanet İşleri Başkanlığı için bir kez daha kesenin ağzı açıldı.

Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre Cumhurbaşkanlığı 2021 Yılı Yatırım Programı’ndan Diyanet’in payına 64,7 milyon TL düştü.

2021 Yılı Yatırım Programı’nın Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, önceki gün Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Dev bütçesi ve bütçe harcamalarıyla tartışılan Diyanet İşleri Başkanlığı için 2021 yılında da milyonlarca lira ayrıldı. 2020 yılında aralarında Elazığ Harput Külliyesi ve müftülük binası yapımlarının da yer aldığı projeler için 74,6 milyon TL harcayan Diyanet’in, 2021 yılında ise projeler için 64,7 milyon TL harcama yapması öngörüldü.

Diyanet’in, "Muhtelif İşler" kalemi altında sınıflandırılan bakım onarım, elektronik yayın alımı, makine ve teçhizat harcamaları için yatırım programına yazılan tutarın 21 milyon 730 bin TL olduğu bildirildi. 2021 Yılı Yatırım Programı’nda Diyanet’e ayrılan en büyük paylardan biri ise "Müftülük Hizmet Binası" kalemine yazıldı.

BETONA 6,2 MİLYON TL

İzmir ve Amasya’da yapımına devam edilen müftülük binaları için 2020 yılında 24 milyon 500 bin TL harcayan idarenin, iki kentteki müftülük binaları için 2021 yılında da 6,2 milyon TL harcayacağı belirtildi. Projelerin toplam tutarının ise 33 milyon 500 bin TL olduğu öğrenildi. Kurumun, sosyal mekan düzenleme işleri için 2021 yılında harcayacağı para ise 3 milyon TL olarak ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

Bakanlıklardan daha fazla pay aldığı dev bütçesiyle eleştirilerin odağında olan Diyanet İşleri Başkanlığı‘nın yayımladığı Aile dergisinde, ‘tasarruflu pazar alışverişi’ konusunda tavsiyelerde bulunulmuş,  "Tüm pazarı gezip fiyatları öğrenin",  "Ucuza almak için akşam saatlerini bekleyin", "Kaliteli ve ucuza almak için de aynı pazarcıdan alışveriş yapın" şeklinde ifadeler kullanılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar