'Haydarpaşa Garı'nda arkeolojik kazı yok'

'Haydarpaşa Garı'nda arkeolojik kazı yok'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 'Restorasyon çalışmaları yapılan Haydarpaşa Garı'nda arkeolojik kazılara başlandı' haberlerini yalanladı.

 

 


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Haydarpaşa Garı'nda yürütülen restorasyon çalışmaları kapsamında  erken ve geç Bizans dönemine ait tarihi kalıntılar bulunduğu haberi üzerine yazılı açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Söğütlüçeşme- Haydarpaşa Garı arasındaki bağlantı yollarının, Bakanlığın Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) tarafından yürütülen "Gebze-Halkalı Banliyö Hatlarının İyileştirilmesi Projesi" kapsamına alındığı ve çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bugün bazı basın yayın organlarında; restorasyon çalışmaları yapılan Haydarpaşa Gar'da arkeolojik kazılara başlandığı, kazılarda erken ve geç Bizans dönemine ait tarihi kalıntılar bulunduğuna dair haberler yayınlanmaktadır. Söğütlüçeşme-Haydarpaşa Gar'ı arasındaki bağlantı yolları, Bakanlığımızın Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) tarafından yürütülen "Gebze-Halkalı Banliyö Hatlarının İyileştirilmesi Projesi"  kapsamına alınmış ve çalışmalar devam etmektedir.Haberlerde geçen tarihi kalıntılar da söz konusu bağlantı yollarının yapım çalışmaları sırasında ortaya çıkmış olup Haydarpaşa Gar binasının restorasyonuyla her hangi bir ilgisi yoktur.

Bakanlığımız AYGM tarafından çalışmanın yürütüldüğü söz konusu alan Haydarpaşa Kentsel ve Tarihi SİT Alanı kapsamında bulunmaktadır. Bu nedenle proje, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu kararları gereği İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü denetiminde gerçekleştirilmektedir.Kamuoyuna saygıyla duyurulur." (DHA)

Öne Çıkanlar