Mersin'de, hayvan pazarlarındaki satıcılara 500 TL'lik 'zoraki bağış' makbuzu

Mersin'de, hayvan pazarlarındaki satıcılara 500 TL'lik 'zoraki bağış' makbuzu
Mersin’de Akdeniz Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Kurban Komisyonu'nun, hayvan pazarında zorla bağış topladığı iddia edildi.

Mersin'de Akdeniz Kaymakamlığı bünyesinde ilçe Müftülüğü, Akdeniz Zabıta, Tarım, Sağlık ve Çevre müdürlüklerinden birer temsilcinin bulunduğu Kurban Komisyonu kuruldu.

Komisyonda yer alan kurumların temsilcileri Gündoğdu'da bulunan kurban satış alanına giderek, burada önceden isimlerin yazılı olduğu ve üzerinde 500 TL yazılı olan makbuzlarla Akdeniz Belediyesi'na bağlı zabıta görevlileri eşliğinde her çadırdan 500 TL bağış toplamak istedi.

Satıcılar ise bağış vermek istemeyince çıkan tartışma giderek büyüdü. "Zorla bağış mı olur" diyerek uygulamaya karşı çıkanlarla görevlilerin tartışmasına zabıta memurları da karıştı.

İddiaya göre, AKP'li Akdeniz Belediyesi Zabıta görevlileri ile bağışa karşı çıkan kişiler arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Bunun üzerine olay yerine ulaşan polis ekipleri tartışmayı kavgaya dönüşmeden önleyerek bölgeden ayrıldı. Ancak, tüm tartışmalara rağmen zabıta görevlileri 100 çadırın bulunduğu alanda yaklaşık 85'inden 500'er TL zorla bağış topladı.

'MİLLETİN BUNCA MAĞDURİYETİ VARKEN BİR DE ZORLA BAĞIŞ TOPLADILAR'

Zorla bağış toplanmasına karşı çıkan isimlerden Hakan Doğru, yaşananları Sözcü gazetesinden Ali Ekber Şen'e anlattı:

"Görevliler zabıta eşliğinde bölgeye geldi. Vatandaşlar 500 TL zorla bağış alınmasına karşı çıktılar. Bunun üzerine zabıtalar bir anda üzerimize saldırdı. Buna rağmen gelen polislere bizim kendilerine saldırdığımızı iddia ettiler. Polis görevlileri tartışmayı kavgaya dönüşmeden önleyip bölgeden uzaklaştılar. Burası belediyeye ait bir yer değil. Arsa bir şahsa aittir. Çevre pislikten geçilmiyor, bir lavabomuz ve çay ocağımız bile yok.

Tüm bunlara kulak tıkayan belediye görevlileri bize baskı kurarak zorla bağış toplanmasına yardımcı oldu. Burada hırsızlar cirit atıyor. Milletin bunca mağduriyeti varken bir de zorla bağış topladılar."

TOPLANAN PARALAR NEREYE GİDECEK?

Bu arada, il genelindeki tüm ilçelerde kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulduğu ifade edilen Kurban Komisyonu adına tüm kurban satış alanlarında satıcıdan 500'er TL bağış toplandığı öne sürülüyor.

Toplanacak paranın miktarı ve hangi kuruma gönderileceği bilinmiyor. Ancak, zorla bağış yapması istenilen yurttaşların verdiği bilgilere göre toplanan paraların ilçe müftülükleri aracılığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hesabına yatırılacağı öne sürülüyor.

Öne Çıkanlar