HDP’den İmralı açıklaması: İnfiale yol açabilir, avukatları ve ailesi adaya gitmeli

HDP’den İmralı açıklaması: İnfiale yol açabilir, avukatları ve ailesi adaya gitmeli
‘Toplumdaki rahatsızlığı, kafalarda oluşan soru işaretini giderebilecek en net yaklaşım, en kısa zamanda sayın Öcalan ile avukatlarının ve ailesinin görüş yapmasını sağlamaktır.'

ARTI GERÇEK-Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Acar Başaran, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın kaldığı cezaevinin de bulunduğu İmralı Adası’nda çıkan yangına ilişkin HDP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

Öcalan üzerinde ağır bir tecrit uygulandığını belirten Başaran, açlık grevleri sonucu Öcalan ile yapılan görüşmelerin ağustos başı itibariyle durduğunu ve o günden bu yana ailesi ve avukatlarının görüşmesinin engellendiğini hatırlattı.

‘SOYLU ALELADE BİR DURUMMUŞ GİBİ AÇIKLAMA YAPTI’

Bu mutlak tecrit sonucu Öcalan’ın sağlığı ve güvenliği konusunda bilgi alınamadığına işaret eden Başaran, İmralı Adası’nda bir orman yangını çıktığını hatırlattı. Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamasının kendilerini tatmin etmediğine işaret eden Başaran, "Katıldığı bir programda laf arasında sanki sayın Abdullah Öcalan için binlerce kişi açlık grevine girmemiş gibi, alelade bir durummuş gibi açıklama yapmıştır. Olayın vehametinden uzak bir açıklamadır" dedi.

‘İNFİALE YOL AÇABİLİR’

Başaran, herhangi bir cezaevinde bu tür durumlarda kişilerin aileleriyle iletişim kurmasına izin verilirken, bu söz konusu yangından dahi Öcalan ile iletişim kurulmasına izin verilmediğini kaydetti. Olayın basına yansımasından itibaren binlerce kişinin kendilerine ulaşıp bilgi istediğini aktaran Başaran, bu durumun toplumda özellikle Kürt halkında infiale ve paniğe yol açabileceği uyarısında bulundu.

Başaran, avukatları ve ailesinin bugün İmralı Adası’na gitmek için başvuru yaptığı bilgisini de sözlerine ekledi.

‘YARINI BEKLEMEDEN AİLESİ VE AVUKATLARI ADAYA GİTMELİ’

HDP Genel Başkan Yardımcısı Başaran, "Toplumdaki rahatsızlığı, kafalarda oluşan soru işaretini giderebilecek en net yaklaşım, en kısa zamanda sayın Öcalan ile avukatlarının ve ailesinin görüş yapmasını sağlamaktır. Görüşmenin engellenmesi hukuksuzdur. Türkiye toplumunda tehlikeli bir ortam yaratma girişimidir. Hukuksuz tavırdan derhal vazgeçerek en kısa zamanda, yarını beklemeden avukatları ve ailesi görüşebilmeli, sağlığı ve güvenliği konusunda bir açıklaması yapabilmelidir" diye konuştu.

İktidarı konuya ciddiyetle yaklaşmaya davet eden Başaran, yetkililerden gelecek hiçbir açıklamanın, ailesi ve avukatlarının görüşerek bir açıklama yapmasından daha tatminkâr ve yüreklere su serpecek bir açıklama olmayacağını ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar