HDP heyetinden Saadet Partisi'ne 'erken seçim' ziyareti

HDP heyetinden Saadet Partisi'ne 'erken seçim' ziyareti
HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan'dan oluşan HDP heyeti bugün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve parti yöneticileri ile görüşmek üzere Saadet Partisi Genel Merkezi'ne geldi.

HDP heyetini Karamollaoğlu’nun yanı sıra Eş Genel Başkan Yardımcıları Sabri Tekir, Bülent Kaya, Cafer Güneş ve Mesut Doğan karşıladı.Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu kameraların karşısına geçerek ortak açıklama yaptı.

Türkiye’nin "erken" ve "acil" seçime ihtiyacının olduğunu söyleyen Buldan, CHP, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’ni ziyaret etme kararı aldıklarını bu kapsamda ilk görüşmelerini SAADET’e yaptıklarını, bu kapsamda görüşmelerine devam edeceklerini belirtti.

Türkiye toplumunun mevcut ekonomik tablo karşısında bir çıkışa ihtiyacının olduğunu düşündüklerini, bu çıkışın da muhalefet partilerinden beklendiğini belirten HDP Eş Genel Başkanı Buldan, "Biz de bu sorumluluk çerçevesinde siyasi partilerle görüşüp, Türkiye’nin geleceği açısından bir çıkış bulma yollarını görüşmek ve istişare etmek için bu görüşmeleri gerçekleştiriyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar