'Yargı paketi, yüz binlerce kişinin mağduriyetine temas etmeden geçti'

'Yargı paketi, yüz binlerce kişinin mağduriyetine temas etmeden geçti'
TBMM'den geçerek yasalaşan yargı paketine ilişkin Meclis'te açıklama yapan HDP'li Milletvekili Gergerlioğlu, 'Ülkede ifade özgürlüğü halen yok' eleştirisini yaptı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan yargı paketine ilişkin konuşan HDP'li Gergerlioğlu, "Paketin adı yargı reformu ama sadece yargısal birtakım düzenlemeler içerdiğini söyleyebiliriz" dedi.

Paketin Meclis'ten yüz binlerce kişinin mağduriyetine temas etmeden geçtiğini ifade eden HDP'li Milletvekili, şunları söyledi: "Teklif, Türkiye'de yargının ana problemlerine, KHK'lıların büyük sorunlarına, yüz binlerce kişinin mağduriyetine temas etmeyen maddelerle geçti. Ülkede ifade özgürlüğü halen yok. Paketin adı yargı reformu ama sadece yargısal birtakım düzenlemeler içerdiğini söyleyebiliriz." 

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul'un "hukuki değil siyasi nedenlerle yargılandığını" söyleyen HDP'li Gergerlioğlu, Kuytul'un tutukluluğuyla ilgili durumu eleştirenlerin de yargılandığını ekledi.

'HAMİLE KADINLARIN TUTUKLULUĞU YASALARA AYKIRI'

Cezaevlerinde yaşanan sorunlara da değinen HDP'li vekil, "Hamile kadınların tutuklulukları devam ediyor. Hamilelerin tutukluluğu yasalara aykırıdır. Siz bu insanları cezaevinde tutuyorsunuz" şeklinde konuştu

TRUMP'IN ERDOĞAN'A YOLLADIĞI MEKTUP: "ÜZÜCÜ"

Bir gazetecinin, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Suriye harekatı öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı "Sert adam olma, aptal olma" şeklindeki ifadelerin yer aldığı mektuba ilişkin görüşleri sorulan Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, söz konusu mektubun üzücü olduğunu dile getirdi.

'NUSAYBİN'DE AĞLAYAN ANNELERİ, PERİŞAN AİLELERİ GÖRDÜK'

Gergerlioğlu ayrıca HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve bir grup milletvekili ile dün Mardin'in Nusaybin ilçesine gittiklerini ve incelemelerde bulunduklarını belirterek, "Nusaybin'de ağlayan anneleri, babaları, evlatları, genç kadınları, perişan aileleri gördük" diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar