Adalet Bakanlığı'nın yeni yargı paketinin ayrıntıları netleşiyor. Buna göre, yeni pakette ‘basit suç’ olarak nitelendirilen bazı suçların ‘katalog suç’ kapsamına alınması, yasa dışı sanal kumar oynayanlara ve trafikte makas atanlara hapis yolu görünüyor.
TBMM Genel Kurulu’nda bu hafta, kadınların sadece kendi soyadlarını kullanmalarına engel getiren düzenlemelerin de içinde yer aldığı 9. Yargı Paketi’nin gündeme alınması bekleniyor. 2025 yılı bütçe görüşmeleri de çarşamba günü komisyonda olacak.
Geçen yıl yargı paketinden çıkarılan ve kamuoyunda ‘etki ajanlığı’ olarak bilinen düzenleme, yeniden Meclis gündemine geldi. Düzenleme, kamuoyundan gelen tepki nedeniyle Haziran ayında geri çekilmişti.
Prof. Dr. Serap Yazıcı Özbudun, kadının evlendikten sonra önceki soyadını tek başına kullanamayacağını içeren teklifi değerlendirdi: Soyadını kullanması engellenen kadın bireysel başvuruda bulunabilir
Kadının bekarlık soyadını tek başına kullanamamasını öngören yasa teklifi AYM'nin iptal kararına karşın 9. yargı paketiyle yeniden Meclis'e geldi. Kadın örgütleri ve hukukçular tepkili: Aile bütünlüğüne zarar veren soyadı değil, aile reisliği.
9'uncu Yargı Paketi TBMM Başkanlığına sunuldu. Pakette 'etki ajanlığı' maddesi yer almadı.
9. Yargı Paketi ile birlikte “etki ajanlığı” düzenlemesinin meclise gelmesi bekleniyor. MLSA Eş Direktörü Veysel Ok düzenleme için “Dünya üzerindeki en ağır yasa” dedi.
Taslağa göre 721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 187’nci maddesinde yer alan, “Kadının soyadı” düzenlemesinde yapılacak değişiklik ile Anayasa Mahkemesi kararına kararına rağmen kadınlar evlendikten sonra kendi soyadlarını tek başına kullanamayacak.
"Etki ajanlığı" düzenlemesi yasalaşırsa, "devletin güvenliği aleyhine yabancı devlet veya organizasyonların çıkarları doğrultusunda, Türkiye; vatandaşları, kurum ve kuruluşları hakkında araştırma yapan ve yaptıranlar" hapis cezası alacak.
Aysel Tuğluk ve Gülşen’le ilgili sorulara yanıt veren Bozdağ, Tuğluk’un durumu 16 Eylül’de değerlendirileceğini belirtti.
Stokçuluk yapanlara hapis cezasını öngören düzenleme TBMM'de kabul edildi
AKP'nin yeni teklifi, Hakimler ve Savcılar Kanunu, Noterlik Kanunu, Danıştay ve Yargıtay Kanunu ile Türk Ceza Kanunu başta olmak üzere toplam 10 kanunda değişiklik öngörüyor.
AKP milletvekillerinin imzasını taşıyan Hâkimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, bugün TBMM Başkanlığı’na sunuldu.
AKP MYK toplantısında iç ve dış siyasete ilişkin gelişmelerin ve Meclis çalışmalarının ele alınacağı, ayrıca yeni yargı paketinin detaylarının değerlendirileceği öğrenildi.
Çocuk tesliminde icrayı kaldıran düzenlemelerin de olduğu 5'inci Yargı Paketi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
AKP tarafından sunulan paket kapsamında çocuk teslimine, icra ve iflasta elektronik ortamda satışa ilişkin düzenlemeler getirilecek.
Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Mehmet Emin Gün, çocuk istismarındaki yargı pratiklerini dair değerlendirmeler yaptı.
Erdoğan, partisinin haftalık Meclis grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
CHP ve HDP'nin şerh koyduğu 4'üncü yargı paketi cinsel istismar, kasten öldürme, işkence gibi katalog suçlar için ‘somut delil’ şartı aranması nedeniyle tartışmalara neden oldu.
CHP’li Özel, CHP’nin Yargı Paketine ilişkin 'Yarın AK Parti’nin 27 maddelik sözde hukuk reformu görüşülürken ‘samimi misiniz?’ sorusunun da cevabı verilecek' dedi.
AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, 4'üncü yargı paketinin detaylarını açıkladı.
AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, partisinin Anayasa çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Hükümetin 'reform' adı altında sunduğu paketleri değerlendiren Yeşilada 'Bir yandan insan hakları eylem planı bir yandan HDP'yi nasıl kapatırız tartışması yaparsanız bu olmaz' dedi.
AYM, Yargıtay ve ilk derece mahkemelerinin yetki alanlarına ilişkin düzenlemelerin de yer aldığı paketin, cumhurbaşkanlığı kararnameleri ve idari işlemlerle hayata geçirileceği belirtildi.
İnfaz yasasındaki değişiklikle tahliye edilen Şehmus Altunkaynak'ın miras tartışması gerekçesiyle saldırdığı 3 kadından biri hayatını kaybetti.
16 Nisan'da Coronavirüs önlemleri nedeniyle çalışmalarına ara veren Meclis'te yeni dönemin önceliği tedbir olacak.
Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü araştırmasına göre Türkiye'de sansür artıyor.
Barolar, Avukatlık Yasası’nın avukatlara ‘sır saklama’ yükümlülüğü verdiğini hatırlatarak, buna infaz düzenlemesiyle müdahale edildiği belirtildi.
Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Tanrıkulu, TBMM'ye sunulan infaz düzenlemesiyle ilgili koronavirüs tehlikesine işaret eden bir açıklama yaptı.
Nedim Türfent, 3 cezaevinin bulunduğu kampüste bir gardiyanın ailesinde koronavirüs tespit edildiği söylentilerinin dolaştığını belirterek, tutuklu ve hükümlülerin tedirginliğini bildirdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.