Etki ajanlığı ‘casusluk düzenlemesi’ olarak yeniden Meclis’te

Etki ajanlığı ‘casusluk düzenlemesi’ olarak yeniden Meclis’te
Geçen yıl yargı paketinden çıkarılan ve kamuoyunda ‘etki ajanlığı’ olarak bilinen düzenleme, yeniden Meclis gündemine geldi. Düzenleme, kamuoyundan gelen tepki nedeniyle Haziran ayında geri çekilmişti.

Artı Gerçek - AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, Grup Başkanvekilleri Bahadır Yenişehirlioğlu ve Leyla Şahin Usta ile kamuoyunda 'etki ajanlığı düzenlemesi' olarak bilinen maddenin de yer aldığı 23 maddeden oluşan Noterlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni Meclis Başkanlığı'na sundu.

ÜÇ YILDAN YEDİ YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Uzun zamanda hazırlığı tamamlanmış olan bu teklifi de 9. Yargı Paketi'nin bir parçası olarak Meclis Başkanlığı'na sunduklarını belirten Güler, 'etki ajanlığı düzenlemesi'ni içeren madde ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Teklifin 16. maddesine göre; devletin güvenliği ile iç veya dış siyasal yararları aleyhine yabancı bir devlet veya organizasyonun stratejik çıkarları veya talimatı doğrultusunda suç işleyenlerin üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacağı düzenlenmekte. Böylelikle belge ve bilgi temini veya açıklanması dışında casusluk maksadıyla suç işlenmesi de ayrı bir suç olarak düzenlenmekte ve casusluk faaliyetleriyle daha etkin mücadele edilmesi amaçlanmakta."

TEPKİLER ÜZERİNE GERİ ÇEKİLMİŞTİ

Geçtiğimiz yasama yılında, 9'uncu Yargı Paketi içinde yer alan teklif, kamuoyundan gelen tepkiler nedeniyle geri çekilmişti. (ANKA)

Öne Çıkanlar