Adalet Bakanı Bozdağ'dan Aysel Tuğluk ve Gülşen açıklaması
Aysel Tuğluk ve Gülşen’le ilgili sorulara yanıt veren Bozdağ, Tuğluk’un durumu 16 Eylül’de değerlendirileceğini belirtti.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, NTV canlı yayınında Funda Görey'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bozdağ, sanatçı Gülşen Çolakoğlu hakkındaki adli süreçte yaşananlarla ilgili ve Aysel Tuğluk’un durumuna dair değerlendirmede bulundu.
Bozdağ, sanatçı Gülşen Çolakoğlu hakkındaki adli süreçte yaşananlar ve tutuklama talebinde bulunan savcının mevzuata aykırı şekilde İstanbul’da görevlendirilmesi üzerine konuştu.
Bozdağ, "Şarkıcı Gülşen ile ilgili süreçte gördük. Son zamanlarda da mesleki tecrübesi nisbeten az olan kişilerin atamaları tartışma konusu oldu. Bu eleştirilere ne dersiniz" sorusuna "HSK atamaları yaparken belli ilkeler çerçevesinde yapıyor. İstanbul'da birinci sınıf olmuş hakim ve savcılarımız görev yapıyorlar. Liyakatli hakim ve savcılarımız" diye yanıt verdi.
Hasta tutuklu Aysel Tuğluk ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bozdağ, "Aysel Tuğluk'un durumu 16 Eylül'de değerlendirilecek" dedi.
Bozdağ'a yöneltilen sorular ve yanıtların bir kısmı şöyle:
Yeni yargı paketi hazırlığı var mı?
Adalet Bakanlığı yargı alanında yeni çalışmalar yapıyor. Üzerinde durduğumuz kapsamlı bir yargı paketi var.
Hasta tutuklu ve hükümlülerle ilgili acaba biz ne yapabiliriz. Şu anda arkadaşlarımız bir çalışma yürütüyor. Henüz öneriler var. Yeni bir düzenleme ihtiyacı olduğunu görüyoruz.
Aysel Tuğluk'un durumu çok tartışıldı.
Aysel Tuğluk'un durumu 16 Eylül'de değerlendirilecek.
'Haksiz tahrik indirimi' ile ilgili bir adım atılacak mı?
Tabii bütün dosyaları bilmiyoruz. Yüksek yargının vereceği kararlar yol gösterici olacak. Yargıtay'ın içtihatına bu konuda çok önem veriyorum. Bizim de bir hazırlığımız var. Kamuoyu tartışmasına bunu açacağız.
Hukuki kararlarla ilgili tartışmalarla devam edelim. Bu noktada hakim ve savcılar da kimi zaman verdikleri kararlarla gündeme geliyor. Şarkıcı Gülşen ile ilgili süreçte gördük. Son zamanlarda da mesleki tecrübesi nispeten az olan kişilerin atamaları tartışma konusu oldu. Bu eleştirilere ne dersiniz?
HSK atamaları yaparken belli ilkeler çerçevesinde yapıyor. İstanbul'da birinci sınıf olmuş hakim ve savcılarımız görev yapıyorlar. Liyakatli hakim ve savcılarımız.
Bir karar veriliyor tutuklama oluyor tutuklanan kişiye bakarak dosyadaki delile bakmadan siyasi taraftarlığa göre bir değerlendirme yapılıyor. Türkiye'de yaklaşık 23 bin hakim ve savcımız var. 8 milyon dosyanın içerisinde Türkiye'nin tartıştığı karar sayısı yıl boyunca acaba kaç? Benim yargıya talimat verme yetkim yok.
Sayın Kılıçdaroğlu 'Gelirsem şunu serbest bırakacağım' diyor. Bir yandan 'Yargı bağımsız' diyor bir yandan kendini hakim yerine koyuyor. Herkes hakimliği savcılığa lütfen soyunmasın. İstinaf temyiz yolu var. Bu süreçleri işletmek doğru olandır.
SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ
Sosyal medya düzenlemesi Meclis açılınca yasalaşacak mı?
Bu yasa önemli bir yasa. Yasa gündemden kalkmadı. Önceki yasama yılının sonunda ekim ayına ertelendiği açıklandı. Parlamento açıldıktan sonra gündemde olacaktır. Meclis açıldığında süreci beraber göreceğiz, düzenleme gündeme gelecek. Sosyal medya üzerinden insanların haysiyetine onuruna bir sürü iftira söyleniyor. Elmalı hakimimizi Türkiye adeta linç etti ama sonunda mahkeme kararını açıkladığında hakimin kararının doğru olduğu ortada iftira olduğu ortaya çıktı. Koca bir ülke müfterileri doğru haklı gördü.