HDP'li Muazzez Orhan: AKP'lilik kalkanı arkasına sığınan suçlular affediliyor

HDP'li Muazzez Orhan: AKP'lilik kalkanı arkasına sığınan suçlular affediliyor
HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, kentte görülen istismar davasına hakkında yaptığı açıklamada, AKP'lilik kalkanı arkasına sığınan suçluların affedildiğini söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında cezaevlerinde bulunan kadınlarla dayanışmak için kart gönderen Özgür Kadın Hareketi'nin (TJA) Van aktivistleri, dün kentte görülen istismar davasına dair açıklama yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Muazzez Orhan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kadın, HDP il binasında bir araya gelerek, Merkez Postanesi'ne yürüdü. Kadınlar, 8 Mart vesilesiyle tutuklu kadınlarla dayanışmak amacıyla hazırlanan kartları çeşitli cezaevlerinde yolladı.

Eylemin ardından HDP il binasına geçen kadınlar, çocuğa istismardan tutuklu bulunan E.B.'nin yargılandığı davanın Van 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmasına dair açıklama yaptı.

'CEZASIZLIK SUÇA TEŞVİK EDİYOR'

Duruşmanın 'tek adam' rejiminin tekeline aldığı yargı sisteminin, eril zihniyetini bir kez daha ortaya koyduğunu söyleyen HDP Milletvekili Muazzez Orhan, istismar mağduru çocuğun duruşmada dinlendiğine işaret ederek çocuğa ikinci bir travma yaşatıldığını söyledi. Söz konusu duruma itiraz eden Van Barosu Çocuk Komisyonu üyesi avukatların mahkeme salonunda çıkarıldığını hatırlatan Orhan, sözlerine şöyle devam etti:

"AKP'nin eril zihniyeti toplumda kadının yaşamını zorlaştıran, kadına yönelik taciz ve tecavüzü meşrulaştıran, çocuk istismarını meşrulaştıran politikalarını kınıyoruz. Mahkemelerde yansımasını bulan bu zihniyete karşı her zaman mücadele edeceğimizi belirtiyoruz. Uygulanmayan yasalar suça teşvik etmekte, cezasızlık bu suçların daha da artmasına neden olmaktadır."

'İKTİDAR DA BU SUÇA ORTAK' 

Çocuk istismarı sanığı E.B.'nin savunmasında AKP'li olduğunu ifade etmesine de değinen Orhan, "Bu ülkede AKP iktidarının politikaları sayesinde her suçu işleyen, hırsız, gaspçı, tecavüz faili AKP'lilik kalkanı arkasına sığınarak, kendisini savunmakta ve suçunu affettirmektedir" diyerek, zemini hazırlayan iktidarın da bu suçların ortağı olduğunu söyledi. (MEZOPOTAMYA AJANSI) 

Öne Çıkanlar