HDP'li siyasetçiye 9 yıl hapis cezası

HDP'li siyasetçiye 9 yıl hapis cezası
HDP Bağlar ilçe eski Eş Başkanı Arzu Karaman’a ‘örgüt üyesi olmak’ iddiasıyla 9 yıl hapis cezası verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır merkez Bağlar İlçe eski Eş Başkanı Arzu Karaman’ın "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Karaman katılmazken, avukatı duruşmada hazır bulundu.

İddia makamı önceki celsede ceza istemiyle verdiği mütalaasını tekrarladı. Savcı, Karaman’ın Özgür Kadın Kongresi (KJA) üyesi olduğunu, evinde yapılan aramada bulunan yeleğin örgüt üyelerinin giydiği yelek olduğunu, siyah beyaz renkli puşinin örgüt üyelerinin kullandığı kuşağa benzediği ve ev baskınında el konulan kitapların, diğer "delillerle" birlikte değerlendirildiğinde Karaman’ın "örgüt üyesi olmak" suçunun işlediğinin sabit olduğunu savundu.

YARGITAY’IN DEĞERLENDİRMESİ HATIRLATILDI

Karaman'ın avukatı ise mütalaaya katılmadıklarını ve iddianamenin ‘kes, kopyala ve yapıştır’dan ibaret olduğunu belirtti. Müvekkilinin yürüyüşler, taziyeler ve açıklamalara örgüt çağrısıyla değil, faaliyet yürüttüğü siyasi partinin çalışmaları kapsamında katıldığını söyleyen avukat, "KCK ana davasında Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi söz konusu faaliyetlerin üyesi olduğu siyasi parti kapsamında olduğu değerlendirilmiştir" diyerek, beraat talebinde bulundu.

Verilen kısa aranın ardından mahkeme heyeti, Karaman’ın "örgüt üyesi olmak" suçlamasıyla 9 yıl hapisle cezalandırılmasına ve var olan adli kontrol tedbirinin de devam etmesine karar verdi. (MA)

Öne Çıkanlar