HDP’li vekile plakasız araçla takip

HDP’li vekile plakasız araçla takip
HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, birkaç gündür kendisini takip eden plakasız aracı teşhir etti.

ARTI GERÇEK - HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, plakasız bir araçla takip edilmesini teşhir etti.

Sarısaç, Twitter hesabından paylaştığı bir görüntüde, park halindeki beyaz Ford bir aracın yanına gidiyor ve camın açılmasını istiyor. Camları siyah film kaplı araçtaki kişiler yanıt vermezken, Sarısaç aracın arkasında plaka olmamasını teşhir ediyor. Görüntülerde aracın önünde ise 65 AY 950 plakası görülüyor.

 

Olayın detaylarına ilişkin Artı Gerçek’e bilgi veren Sarısaç, aynı aracın birkaç gündür kendisini takip ettiğini söyledi. Bugün de evden çıkınca sitenin bahçesinde gördüğü aracın yanına gittiğini belirten Sarısaç, yaşananları şöyle anlattı:

ARACI DURDURUP PM ÜYESİ DURDU’YU GÖZALTINA ALDILAR

"Yanlarına gittim. ‘Kimsiniz, beni niye takip ediyorsunuz’ diye sordum. Camları siyah film kaplı zaten. İçerisindekiler görülmüyor. Camı önce açmadılar, bir süre sonra açtıklarında da ‘Sen kimsin’ diye karşılık verdiler. Milletvekili olduğumu söyledim, beni niye takip ettiklerini sordum yeniden. ‘Biz burada bekliyoruz, seni ilgilendirmez’ dediler. Ben görüntü almaya başlayınca da kaçtılar.

"Biz de PM üyemiz Yunus Durdu ile birlikte parti binamıza gitmek üzere yola çıktık. Bu kez anayolda aynı araç adeta polisiye filmlerdeki gibi önümüze kırdı. Orada itişme kakışma oldu. Milletvekili aracı olduğunu, dokunulamayacağını söyledim. Buna rağmen PM üyemiz Yunus Durdu aracın içinden çıkarılarak gözaltına alındı."

Sarısaç, gözaltı anına ait görüntüleri ise Artı Gerçek ile paylaştı. Görüntülerde plakasız araçtaki sivil giyimli kişilerin Milletvekili Murat Sarısaç’ı ittiği görülüyor. Sarısaç’ın sormasına rağmen kişiler kimliklerini açıklamıyor, "Tamam çek arabayı, alın gidin, sizinle bizim işimiz yok. Tamam devam et. Vekilim iyi günler diliyorum size, mecliste başarılar diliyorum" demekle yetiniyor.

 

‘90’LARDA SAHTE PLAKALI BEYAZ TOROSLAR VARDI, ŞİMDİ PLAKASIZ ARAÇLAR’

"90’larda beyaz Toroslar vardı, sahte plakalarla.Bu araçlarla gözaltına aldıklarını bir daha göremezdik. Şimdi de plakasız araçlar. Ne gerekçe var ne gözaltı kararı ne de kendilerini tanıtma" diyen Sarısaç, Yunus Durdu’nun nereye götürüldüğünü dahi bilmediklerini, avukatlarının bilgi almaya çalıştığını belirtti.

Suç duyurusunda bulunacağını belirten Sarısaç, "Ama tabi ortada resmiyet yok, çetevari bir anlayış var. Emniyet güçleri mi onu da bilmiyoruz; SADAT mıparamiliter güçler mi? Ben bir milletvekiliyim.

Meclis’e kayıtlı resmi bir araç takip ediliyor, durduruluyor, içinden birisi çıkarılıp alınıyor" diye tepki gösterdi.

Sarısaç, konuyla ilgili TBMM Başkanı Mustafa Şentop’tan bir açıklama beklediklerini dile getirdi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar