'Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü'ne katılmak isteyen HDP'liler Mardin'de engellendi

'Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü'ne katılmak isteyen HDP'liler Mardin'de engellendi
'Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü'ne katılmak için Mardin'den Diyarbakır'a gitmek isteyen HDP'lilerin Coronavirus tedbirleri gerekçe gösterilerek izin verilmedi.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Hakkari ve Edirne'den başlattığı 'Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü' için Mardin ve ilçelerinden Diyarbakır'a gitmek için yola çıkan HDP'liler polis tarafından engellendi.

Midyat, Derik, Nusaybin, Kızıltepe ve diğer ilçelerden yola çıkan HDP'liler, Mardin-Diyarbakır yolu üzerindeki kontrol noktalarında durdurularak, kentten çıkışlarına 'Coronavirus tedbirleri kapsamında Hıfzısıhha Kurulu tarafından alınan tedbirler' gerekçe gösterilerek izin verilmedi. Bunun üzerine partililer geri dönmek zorunda kaldı.

Parti binasında açıklama yapan İl Eşbaşkanı Salih Kuday, kentten çıkmalarının 'korsanvari' bir şekilde engellendiğini söyledi. Kuday, hiçbir hukuki gerekçe olmadan yapılan engellemeye rağmen HDP'nin yürüyüşünün devam edeceğini ifade etti.

İL BİNASI ABLUKA ALTINA ALINDI

HDP Mardin İl Örgütü binası da sabah saatlerinden itibaren zırhlı araç ve çevik kuvvet polisleri tarafından abluka altına alındı. Parti binasına giden polisler, Eşbaşkan Salih Kuday'a da aynı gerekçe ile kentten çıkmasına izin vermeyeceklerini bildirdi. Buna rağmen il binasından çıkan HDP’lilerin etrafı polisler tarafından abluka altına alınırken, basın açıklaması yapılmasına izin verilmeyeceği söylendi. Programlarında açıklama olmadığını belirten HDP’liler araçlarla yola çıktı. Ancak, partililerin önü Mardin-Diyarbakır yolundaki kontrol noktasında yeniden durduruldu. (Mezopotamya Ajansı)

 

 

Öne Çıkanlar